O dovada a disperarii lui Ponta

O dovada a disperarii lui Ponta

Trebuie sa ai un tupeu urias ca sa profiti de criza din Ucraina, care tine in acest moment ocupate SUA si tarile din UE cu alte probleme si nu mai pot reactiona la abuzurile din Romania, pentru a incerca sa fraudezi alegerile prezidentiale, suspendand aplicarea unei legi care te incurca in campania electorala. Poate parea surprinzator ca omul care beneficiaza de cel mai consistent aparat de propaganda, de resursele publice pe care i le ofera postul de premier si majoritatea confortabila din Parlament sau de oportunitatea unui razboi fatis declarat de cel mai antipatizat om din Romania, Traian Basescu, sa nu defileze la pas catre o victorie in alegerile din noiembrie.

acum 116 luni (2 Sep 2014)

Trebuie sa ai un tupeu urias ca sa profiti de criza din Ucraina, care tine in acest moment ocupate SUA si tarile din UE cu alte probleme si nu mai pot reactiona la abuzurile din Romania, pentru a incerca sa fraudezi alegerile prezidentiale, suspendand aplicarea unei legi care te incurca in campania electorala.

Nu stiu daca ati remarcat dar, de ceva vreme, au cam disparut sondajele de opinie care sa ne arate cum ii va strivi Victor Ponta in alegerile prezidentiale pe oricare dintre contracandidati. Ba chiar, ultimele sondaje aparute, cele din iulie, aratau ca liberalul Klaus Iohannis creste in optiunile de vot, ba chiar este dat castigator in turul al doilea cu 50,4% in fata premierului. Chiar daca traim in tara in care sondajele de opinie nu pot fi considerate etaloane de corectitudine, lucrurile nu arata bine pentru Ponta. Iar daca ar fi sa dam crezare si unor surse bine informate din interiorul PSD, masuratorile adevarate facute de echipa de strategi a lui Ponta arata un fapt cat se poate de ingrijorator pentru un candidat plecat in cursa prezidentiala din postura de premier si lider al celui mai mare partid din Romania: candidatul PSD ar atinge doar in varianta optimista 40%, dar, mai rau, nu mai are in acest moment nici o perspectiva de crestere. O sugereaza explicit si Victor Ponta care pe 22 august a declarat la Tulcea ca partidul ii da "un start fundamental de 40%", restul de 10% urmand sa depinda de prestatia sa. Cine citeste printre randuri aceasta declaratie poate sa inteleaga mai degraba ca Ponta le-a trasat ca sarcina pesedistilor atingerea acestui prag, de care nici el si nici oamenii din jurul sau nu sunt deloc siguri.

Poate parea surprinzator ca omul care beneficiaza de cel mai consistent aparat de propaganda, de resursele publice pe care i le ofera postul de premier si majoritatea confortabila din Parlament sau de oportunitatea unui razboi fatis declarat de cel mai antipatizat om din Romania, Traian Basescu, sa nu defileze la pas ca... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro