O delicatesa culinara: cum sa gatesti limba de vaca in sos picant
"Cu de trebuinta ai asa: - Doua limbi de vaca stearpa - Un ardei rosu ca para - O ceapa de apa mare cat pumnul - Trei- patru paradaise coapte cu carnea moale sa lase zeama - Sare, piper, dafin si cimbru, o lingura de otet si o lingura de zahar Pui limbile de vaca sa fiarba sanatos, in oala a mare, dupa care te apuci de sosul lor.
E vorba de limba de vaca, din care poti face o delicatesa, daca ai grija la ingrediente si la felul in care o pregatesti.
"Cu de trebuinta ai asa:
- Doua limbi de vaca stearpa
- Un ardei rosu ca para
- O ceapa de apa mare cat pumnul
- Trei- patru paradaise coapte cu carnea moale sa lase zeama
- Sare, piper, dafin si cimbru, o lingura de otet si o lingura de zahar
Pui limbile de vaca sa fiarba sanatos, in oala a mare, dupa care te apuci de sosul lor.
Tai marunt ceapa si ardeiul si le calesti in tuci cu o portie zdravana de ulei, ca asta va fi toata grasimea mancarii, fiindca limba de vaca ii muschi neted, fara seu.
Cand sunt bine patrunse pui si bulionul de la paradaisa pe care ai zdrobit-o bine si adaugi si mirodeniile.
Atunci le curatam de pielite si vinisoare, dar cu grija si le taiem felii groase de un deget. Si feliile astea le dam prin faina amestecata cu sare si piper si le rumenim usor de tot intr-o tigaie cu fund gros ca sa nu le prinda para focului.
Iar peste ele, turnam sosul strecurat prin strecatoarea de ceai si mai fierbem putin, dupa ce am pus si otetul si zaharul.
Sosul o sa se lege de la faina rumenita si o sa fie dulce acrisor dupa cum ne e vrerea, mai adaugand zahar ori otet la ochi si la gust. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro