O decizie a Inaltei Curti tine in garajele Primariei Bistrita un utilaj de aproape 100.000 de euro

O decizie a Inaltei Curti tine in garajele Primariei Bistrita un utilaj de aproape 100.000 de euro

Intrebat ce se va intampla cu utilajul pana cand Guvernul va veni cu reglementari in acest sens, primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu spune: "Pana cand o sa apara aceasta hotarare de Guvern, care eu banuiesc ca nu va intarzia foarte mult, o sa folosim utilajul respectiv pentru masinile abandonate pe domeniul public, care este o alta categorie, care este si poate fi reglementata prin hotarare de Consiliu Local".

acum 107 luni (26 May 2015)

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis luni ca autoritatile locale nu mai au dreptul de a ridica masinile parcate ilegal. Decizia judecatorilor a fost luata dupa ce Avocatul Poporului a formulat o sesizare in care a reclamat hotararile consiliilor locale prin care se stabilesc sanctiuni pentru soferii care parcheaza ilegal.

"Va solicitam sa constatati ca problema de drept prezentata a primit o solutionare diferita din partea instantelor judecatoresti si, printr-o decizie obligatorie, sa stabiliti modul unitar de interpretare si aplicare a dispozitiilor legale incidente", se precizeaza in sesizarea facuta de Avocatul Poporului.

Problema va putea fi rezolvata doar de catre Guvern, care trebuie sa vina cu norme de aplicare a masurilor de ridicare, transport si depozitare a autoturismelor stationate neregulamentar. Primaria Bistrita sta in garaj cu un utilaj de aproape 100.000 de euro

Primaria Bistrita a achizitionat la inceputul acestui an un utilaj de ridicari auto cu aproape 100.000 de euro, dupa ce in municipiu nu s-a mai ridicat niciun autoturism din anul 2012, cand s-a incheiat contractul cu societatea comerciala care asigura acest serviciu.

Primaria Bistrita s-a trezit ca nu are cine sa conduca masinaria si ca nu o poate folosi pentru a ridica masinile parcate ilegal, care sufocau anumite zone din municipiu. Intrebat ce se va intampla cu utilajul pana cand Guvernul va veni cu reglementari in acest sens, primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu spune:

"Pana cand o sa apara aceasta hotarare de Guvern, care eu banuiesc ca nu va intarzia foarte mult, o sa folosim utilajul respectiv pentru masinile abandonate pe domeniul public, care este o alta categorie, care este si poate fi reglementata prin hotarare de Consiliu Local".

De asemenea, edilul ia in calcul ca acest utilaj sa fie folosit chiar si in caz de accidente, pentru a transporta masini... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro