O controversa din istoria relatiilor SUA - Cuba. Fidel Castro ar fi stiut ca se pregateste uciderea lui Kennedy

Una dintre controversele privind istoria relatiilor dintre SUA si Cuba va ramane probabil fara raspuns, dupa moartea lui Fidel Castro, liderul comunist de la Havana. Despre asasinul oficial, Lee Oswald, se stie ca anterior ar fi cerut o viza de intrare in Cuba, dar Ambasada Cubei din Mexic i-ar fi respins aceasta cerere - iar Fidel Castro ar fi cunoscut si aceasta situatie.

acum 87 luni (26 Nov 2016)

Una dintre controversele privind istoria relatiilor dintre SUA si Cuba va ramane probabil fara raspuns, dupa moartea lui Fidel Castro, liderul comunist de la Havana. Marele adversar din acel moment al lui Castro a fost liderul de la Casa Alba, JF Kennedy.

Surse neoficiale au afirmat, mult mai tarziu, ca Fidel Castro a stiut ca se pregateste uciderea lui Kennedy. In anul 2012, Brian Latell, retras din CIA si devenit lector la Universitatea din Miami, a oferit un interviu in care a prezentat dezvaluri - bomba despre Castro si despre asasinarea lui Kennedy.

Potrivit acestuia, in dimineata zilei de 22 noiembrie 1963, cu cateva ore inainte de uciderea lui Kennedy la Dallas (Texas), Fidel Castro a dat un ordin straniu. Fidel Castro ar fi ordonat unui sef al serviciilor de informatii de la Havana sa opreasca monitorizarea "comunicatiilor radio non-specifice" ale CIA si sa se concentreze pe urmarirea "unui mic detaliu, orice mic detaliu din Texas".

Dupa patru ore de la acest ordin al lui Castro a fost anuntata public uciderea lui Kennedy.

Despre asasinul oficial, Lee Oswald, se stie ca anterior ar fi cerut o viza de intrare in Cuba, dar Ambasada Cubei din Mexic i-ar fi respins aceasta cerere - iar Fidel Castro ar fi cunoscut si aceasta situatie.

"Eu nu spun ca Fidel Castro a ordonat asasinatul, nu spun ca Oswald era sub controlul lui, pentru ca nu stiu asta. Castro se temea de Kennedy iar in mintea lui se considera, probabil, in legitima aparare", a argumentat fostul analist CIA.

In schimb, ceea ce nu a mentionat Brian Latell, in anul 2012, este ca fosta lui institutie, CIA, ar fi avut o posibila implicare in asasinarea presedintelui Kennedy. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro