O companie din Timisoara lucreaza la dezvoltarea celor mai preformante drone din lume, Phantom 4

O companie din Timisoara lucreaza la dezvoltarea celor mai preformante drone din lume, Phantom 4

Unul dintre cei mai mari producatori de drone din lume, DJI, a lansat ultima versiune de drone comerciale, Phantom 4. Timisorenii lucreaza, tot cu Google, la un prototip de camera inteligenta, care reuseste sa invete din ceea ce vede si sesizeaza, sa memoreze diferite situatii si momente din viata, de bucurie, recunoaste de prieteni etc.

acum 44 luni (24 Mar 2016)

Unul dintre cei mai mari producatori de drone din lume, DJI, a lansat ultima versiune de drone comerciale, Phantom 4. Pe aceste drone s-a atasat un sistem care este compus dintr-un procesor si softul de pe el, alaturi de patru camere video, care ajuta drona sa ocoleasca obstacolele. Acest software este scris la Timisoara, de catre inginerii de la compania Movidius. La nivel global, procesorul este proiectat la Timisoara si Dublin, dar acest software este scris in totalitate la Timisoara. Am lucrat cu colegii de la DJI, din China, unde trebuia sa mearga colegii mei din Timisoara", a declarat Valentin Muresan, managerul companiei Movidius. Parteneriatul Movidius - DJI este o premiera pentru industrie, fiind pentru prima oara cand sunt introduse sisteme avansate de ghidare vizuala drept functionalitate standard in dronele de larg consum. Initial au avut 50 de oameni, iar acum lucreaza cu 90 de ingineri in software si hardware.

Parteneriat de succes cu Google Movidius lucreaza si cu Google, impreuna cu care au cateva proiecte. Cel mai cunoscut este Google Tango, un prototip de telefon mobil care este in stare sa estimeze distante ale obiectelor ce se afla in spatiul vizual al telefonului. Timisorenii lucreaza, tot cu Google, la un prototip de camera inteligenta, care reuseste sa invete din ceea ce vede si sesizeaza, sa memoreze diferite situatii si momente din viata, de bucurie, recunoaste de prieteni etc. Produsele la care lucreaza Movidius alaturi de cei mai mari giganti ai tehnologiei vor face ca produsele electronice mobile sa devina autonome si sa posede inteligenta artificiala pentru a lua decizii in timp real, in cele mai diverse situatii. Acest avans tehnologic va ajuta la rezolvarea, imbunatatirea si eficientizarea problemelor specifice marilor aglomeratii urbane si nu numai: trafic, poluare, comunicatie, eficientizarea rutinelor in general, si implementarea conceptului de Smart City", a afirmat Valentin Muresan.

Movidius continua sa isi mar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro