"O clipa de sinceritate" cu Corina Chiriac la implinirea a 65 de ani

Corina Chiriac a fost atrasa de muzica inca din copilarie, timp in care a studiat pianul, iar apoi a urmat cursurile Scolii de muzica, unde a deprins tainele viorii timp de sase ani. Castiga premiul de popularitate al celui mai tanar concurent cu doua compozitii proprii, ca mai apoi, la doi ani distanta sa intre la fostul Institut de Arta Teatrala si Cinematografica (actualul UNATC), la clasa de actorie.

acum 65 luni (26 Oct 2014)

Corina Chiriac a fost atrasa de muzica inca din copilarie, timp in care a studiat pianul, iar apoi a urmat cursurile Scolii de muzica, unde a deprins tainele viorii timp de sase ani. De altfel, ea s-a nascut intr-o familie de muzicieni, tatal ei este compozitorul Mircea Chiriac, iar mama, Elisabeta Chiriac, profesoara la Conservator. Anul 1965 marcheaza prima aparitie a artistei, debutand radiofonic la Casa de Cultura a Studentilor "Grigore Preoteasa", in cadrul concursului "Debuturi". Castiga premiul de popularitate al celui mai tanar concurent cu doua compozitii proprii, ca mai apoi, la doi ani distanta sa intre la fostul Institut de Arta Teatrala si Cinematografica (actualul UNATC), la clasa de actorie. In teatru debuteaza intr-un rol secundar in piesa "Sfantul", la Teatrul de Comedie din Bucuresti, iar intre 1968 si 1969 a avut aparitii muzicale literare in cadrul clubului de presa al Casei de Cultura a Studentilor "Grigore Preoteasa".

In 1970, Corina Chiriac participa la concursul TV "Steaua fara nume", unde obtine nota 10, apoi lanseaza materilaul "Valurile Dunarii", ca in acelasi ani sa aiba aparitii peste hotare. Participarea la "Steaua fara nume" a venit in urma unui paritu cu colegii de la facultate.

Corina Chiriac FOTO Arhiva personala

In 1971 obtine "Cerbul de bronz" la festivalul "Cerbul de Aur", editia a patra, ca mai apoi sa apara pe piata primul ei disc single, la Electrecord. Dupa ce termina IATC este repartizata la Teatrul de Stat din Oradea unde activeaza ca actrita si ca solista vocala. Participa in acelasi an la Festivalul de la Mamaia unde obtine premiul Comitetului de Stat al Radioteleviziunii Romane. In 1975 reprezinta TVR la Festivalul International de la Sopot, din Polonia, unde obtine premiul I "Privighetoarea de chilimbar" al juriului.

Intre 1988 si 1994 lucreaza in Statele Unite ale Americii, ca in 1996, pentru un an de zile, sa fie directoarea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro