O casa din Croatia a fost decorata cu 1.500.000 de luminite

Un inginer pensionar, dintr-un orasel din Croatia, vrea sa asigure familiei o atmosfera memorabila de Craciun, astfel ca a decorat casa si proprietatile din jur cu un numar incredibil de luminite - 1.500.000, rezultatul fiind cu adevarat impresionant, informeaza Mediafax. Ca sa adapteze spectacolul de luminite la proprietatea care se intinde pe aproximativ 77.000 de metri patrati, Salaj si familia sa au asezat lumini pe oriunde a fost posibil - pe mai multe case, un hambar, copaci, tufisuri, un pod si potecile care inconjoara un lac mic.

acum 62 luni (25 Dec 2014)

Un inginer pensionar, dintr-un orasel din Croatia, vrea sa asigure familiei o atmosfera memorabila de Craciun, astfel ca a decorat casa si proprietatile din jur cu un numar incredibil de luminite - 1.500.000, rezultatul fiind cu adevarat impresionant, informeaza Mediafax.

Privelistea casei aflate la cativa kilometri departare de orasul croat Cazma este un adevarat spectacol, mai ales ca zona nu are de obicei o iluminare generoasa, comenteaza reporterul publicatiei americane Mashable, adaugand ca pare ca "cineva a luat Times Square din New York si l-a pus pe o pajiste din Croatia rurala".

Aproximativ 1,5 milioane de lumini - familia Salaj nu stie numarul exact, dar sunt siguri ca suma aceasta e foarte aproape de adevar - abia incap pe o singura casa. Ca sa adapteze spectacolul de luminite la proprietatea care se intinde pe aproximativ 77.000 de metri patrati, Salaj si familia sa au asezat lumini pe oriunde a fost posibil - pe mai multe case, un hambar, copaci, tufisuri, un pod si potecile care inconjoara un lac mic.

"Am inceput in 2001, cu 70.000 de luminite, si am continuat sa adaug mai multe inca de atunci. Dar nu pot sa ma opresc pur si simpu si sa le spun tuturor ca nu o sa fie nicio lumina la familia Salaj in acest an.

Cat despre costul electricitatii, factura s-a ridicat anul trecut la 11.100 de dolari, iar Salaj a fost norocos datorita unei substatii electrice instalate in apropiere in urma cu cativa ani care asigura suficienta electricitate pentru intregul spectacol. Proiectul este finantat partial din sponsorizari si partial din taxe de intrare, dar cea mai mare parte din bani si din munca a fost depusa de membrii familiei Salaj.

Desi numerele lui Salaj sunt neoficiale, titlurile de record Guinnes au fost acordate pentru unele mult mai mici - 1,2 milioane de luminite intr-un centru comercial din Canberra si pentru 600.000 in New York, la categoria "cele mai multe luminite pe o proprietate rezidentiala". Prefer sa ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro