O cantareata de opera din SUA, scrisoare deschisa catre Laura Bretan: "Nu este ceea ce ar trebui sa faci in acest moment"

O cantareata de opera din SUA, scrisoare deschisa catre Laura Bretan:

Juriul a trimis-o direct in semifinale "Aspecte ingrijoratoare" in vocea Laurei Bretan Heidi Moss mai precizeaza ca astfel de arii grele ii pot afecta grav corzile vocale si se teme ca faima de care are parte acum o va obliga pe romanca sa cante din ce in ce mai mult, fara a-si proteja vocea: "Corpul tau este instrumentul tau si este esential sa-l intelegi pentru a putea avea longevitate. Laura Bretan, care locuieste si studiaza in Chicago, a povestit intr-un interviu pentru "Adevarul" ca i-a placut sa cante de mica, talentul mostenindu-l de la mama ei: "De mica am cantat in biserica, iar de mai bine de doi ani am inceput sa cant si arii.

acum 76 luni (8 Jun 2016)

Filmarea momentului din show-ul american, in care Laura canta celebra arie a lui Puccini, "Nessun Dorma", a fost vizionat de peste zece milioane de persoane din intreaga lume. Iar in timp ce unii sunt incantati ca muzica clasica se bucura, in sfarsit, de atentie, altii si-au exprimat ingrijorarea in ceea ce priveste tehnica Laurei si alegerea repertoriului.

Cantareata de opera si profesoara de muzica clasica Heidi Moss din California a semnat o scrisoare deschisa adresata Laurei Bretan, atragandu-i atentia asupra faptului ca ceeace face este periculos, felicitand-o in acelasi timp pentru curajul si talentul de care a dat dovada.

"Maiestria si vocea ti-ar putea fi deteriorate daca vei continua in acest fel" "Este clar ca ai un har si o pasiune, iar pentru a canta in fata unei audiente atat de mari ai nevoie de mai mult curaj decat isi poate imagina cineva. In acest moment, te bucuri de celebritate, primesti complimente si oportunitati pe care orice fata de 13 ani le-ar invidia. Motivele lor pot fi sincere si bine intentionate, dar asculta un profesor si o cantareata de opera: nu este ceea ce ar trebui sa faci in acest moment. Iar viitorul ti-ar putea deteriora maiestria si vocea daca vei continua in acest fel", scrie Heidi Moss in scrisoarea publicata pe Facebook si citata de site-ul classicfm.com. De asemenea, aceasta este de parere ca nici alegerea ariei lui Puccini nu a fost una inspirata, motivand ca povestea din spatele ei nu este deloc potrivita pentru un copil de 13 ani. Laura Bretan, adolescenta de 13 ani de la Romanii au talent care a lasat si America got talent fara cuvinte. Juriul a trimis-o direct in semifinale

"Aspecte ingrijoratoare" in vocea Laurei Bretan

Heidi Moss mai precizeaza ca astfel de arii grele ii pot afecta grav corzile vocale si se teme ca faima de care are parte acum o va obliga pe romanca sa cante din ce in ce mai mult, fara a-si proteja vocea: "Corpul tau este instrumentul tau si este esential ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro