O bucata dintr-un parc bucurestean, scoasa la vanzare pe OLX, pentru suma de sapte milioane de euro

764 din 10 noiembrie 2009, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alineatul (9), cu următorul cuprins: "(9) Terenurile inscrise in cartea funciară că fiind in categoria curți - construcții, terenuri ce se află in proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, nu pot fi inventariate sau declarate că spații verzi, in sensul legii, decat după indeplinirea procedurii de expropriere conform legislației in domeniu."", se arată in anunțul de pe OLX.

acum 51 luni (6 Aug 2016)

O bucată din parcul Verdi, situat in cartierul Floreasca din Capitală, a fost scos la vanzare pe site-ul OLX, pentru suma de șapte milioane de euro, informează HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, parcul a fost retrocedat, iar locuitorii din zonă cer Primăriei Capitalei și Primăriei Sectorului 2 să salveze parcul, insă pană in prezent autoritățile nu au luat măsuri. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, republicată in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 764 din 10 noiembrie 2009, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alineatul (9), cu următorul cuprins: "(9) Terenurile inscrise in cartea funciară că fiind in categoria curți - construcții, terenuri ce se află in proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, nu pot fi inventariate sau declarate că spații verzi, in sensul legii, decat după indeplinirea procedurii de expropriere conform legislației in domeniu."", se arată in anunțul de pe OLX.

Potrivit ultimelor modificări la Legea 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, "Terenurile inscrise in cartea funciară că fiind in categoria curți-construcții, terenuri ce se află in proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, nu pot fi inventariate sau declarate că spații verzi, in sensul legii, decat după indeplinirea procedurii de expropriere conform legislației in domeniu". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro