O bistriteanca, masteranda in industria luxului. A studiat la Sorbona si acum isi construieste propriul brand

O bistriteanca, masteranda in industria luxului. A studiat la Sorbona si acum isi construieste propriul brand

Elena Kuji este din Bistrita-Nasaud, are 24 de ani si se poate mandri cu performante greu de egalat in ceea ce priveste invatatura. SURPRINSA CU TITLUL DE SEFA DE PROMOTIE Hotararea de a profita la maximum de sansa de a studia in cadrul celui mai renumit program academic de management al luxului din lume a dus si la o performanta remarcabila. FELICITATA DE PRINTUL ALBERT DE MONACO Surpriza a fost si mai mare atunci cand tanara a primit o diploma si a fost rugata sa sustina un discurs in fata celor peste 1.500 de oameni din sala si in fata printului Albert de Monaco, prezent si el la ceremonie. "Sansa de a trai in Monaco a fost o experienta foarte fericita, mai ales pentru mine, care studiam luxul, fiindca mergeam la scoala, invatam despre lux si cum se contureaza aceasta industrie, iar cand ieseam de la universitate vedeam consumatorii de lux de toate felurile efectiv pe strada, iar asta mi-a facilitat o mai buna intelegere a intregii lumi a luxului si a comportamentului consumatorilor acestei industrii", explica Elena.

acum 58 luni (5 Sep 2015)

Elena Kuji este din Bistrita-Nasaud, are 24 de ani si se poate mandri cu performante greu de egalat in ceea ce priveste invatatura. Pe tot parcursul scolii a fost un elev model, cu rezultate foarte bune la olimpiadele de Limba Romana, Istorie si Filosofie la care a participat.

"Mi-am dorit inca din clasa a IX-a sa studiez in strainatate, nu pentru ca am vrut sa plec din Romania, ci pentru ca mi-am dorit sa invat limbi straine, dar fara sa urmez Facultatea de Litere. Mi s-a confirmat faptul ca, in lumea in care traim astazi, sansa sa calatoresti si sa traiesti in alta tara iti deschide alte perspective si te ajuta sa dobandesti o alta flexibilitate a mintii", spune Elena despre motivatia de a studia in afara tarii. Inca din anul II de facultate au inceput sa i se contureze planurile si sa o intereseze industria luxului. Dupa o cercetare in amanunt, a decis sa urmeze un masterat in acest domeniu, la universitatea de specialitate cel mai bine cotata si cu cel mai vechi program pe industria luxului - Universitatea Internationala din Monaco.

Drumul de la diplomatie culturala la industria luxului nu a fost unul atat de complicat. Am vrut sa fac diplomatie, dar ulterior mi-am dat seama ca pot sa am un impact social mult mai puternic facand acest masterat si am gasit cu mai multa usurinta o aplicare concreta a abilitatilor si cunostintelor mele", spune Elena.

Tanara adauga ca pasiunile si abilitatile ei s-au potrivit de minune cu ce a invatat la masteratul din Monaco. "Iubirea mea pentru poveste si pentru scrierea creativa, pe care le-am descoperit si cultivat in anii de scoala in Romania, se potriveau ca o manusa, pentru ca industria luxului este mai mult o poveste decat un produs. Pasiunea mea pentru istorie era permanent reactivata cand studiam evolutia caselor de lux de renume mondial, iar limbile straine vorbite m-au ajutat sa inteleg mai usor consumatorii si industria. Luxul este de fapt o diplomatie a p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro