O asistenta de la Spitalul Universitar s-a electrocutat de la un aparat de anestezie . Manager: "A fost un incident minor"

O asistenta de la Spitalul Universitar s-a electrocutat de la un aparat de anestezie . Manager:

De comun acord, chirurgii si anestezistii au decis sa foloseasca sala de operatii pentru ca nu era o alta sala libera, iar pacientul era intr-o stare destul de grava. "Asistenta a simtit un soc in deget de la butonul respectiv, s-a descarcat o singura data, nu a fost nevoie de asistenta medicala in urma incidentului, in niciun caz nu a fost curent de priza", a declarat chirurgul.

acum 56 luni (13 Aug 2016)

Asistenta medicala a povestit, pentru "Adevarul", ca incidentul s-a petrecut pe 11 august cand, in urma unei operatii, trezea o pacienta din anestezie generala. Cu toate acestea, a mers cu procedura pana la capat si, imediat ce a trezit pacienta din anestezie, a anuntat seful de sectie si conducerea unitatii medicale.

"Pe scurt, am apasat butonul (exista un buton pentru oxigen pe flux mare atasat de aparatul de anestezie, n.red.), de acolo m-a electrocutat. M-a zguduit, efectiv s-a facut arc electric in policele de la mana dreapta si cel de la mana stanga cu care tineam masca de oxigen. Eram socata, a fost prima oara cand mi s-a intamplat asa ceva, i-am dat mesaj doctorului imediat ce am trezit pacienta", a declarat asistenta, adaugand ca a facut deja un referat catre conducerea spitalului, in care a povestit, pe indelete, ce s-a intamplat dupa operatie.

Dragos Davitoiu: "Aparatul nu va mai fi folosit pana marti"

Imediat, sala de operatie a fost inchisa, decizia conducerii fiind aceea de a nu o mai utiliza pentru alte interventii chirurgicale.

"Ieri (vineri, n.red.) s-a desfasurat acolo o interventie chirurgicala, dar era o indicatie de urgenta. De comun acord, chirurgii si anestezistii au decis sa foloseasca sala de operatii pentru ca nu era o alta sala libera, iar pacientul era intr-o stare destul de grava. "Asistenta a simtit un soc in deget de la butonul respectiv, s-a descarcat o singura data, nu a fost nevoie de asistenta medicala in urma incidentului, in niciun caz nu a fost curent de priza", a declarat chirurgul.

Managerul a explicat ca in fiecare din cele 17 sali de operatie functionale din SUUB au loc, in medie, cinci-sase operatii pe zi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro