O americanca pe valurile Dunarii. Mimi Hughes este singura femeie care a traversat inot Dunarea si raurile Europei

Mimi Hughes este o profesoara de liceu de undeva din America, Tenessee, in varsta 61 de ani si avand patru copii. Mimi este si singura femeie din lume care a traversat inot, in 2006, pe cand avea 50 de ani, cei 2.850 de kilometri ai Dunarii, pornind de la izvor (Muntii Padurea Neagra, Germania) si pana la varsare (Sulina, Romania). Dar asta nu e singura aventura incredibila a americancei: inotatoarea de anduranta a traversat si distanta dintre Alaska si Rusia (Stramtoarea Bering, in 1997, la 41 de ani), cei aproape 5 kilometri de ape inghetate si foarte periculoase (din cauza curentilor), precum si afluentii Dunarii, raurile Drava (707 km) si Mura (480 km), dar si raul Tennessee (1.049 km), din sud-estul Statelor Unite, si raul Ohio (1.579 m). Aventura ei pe Dunare a durat 90 de zile - a inceput traversarea in luna mai si a finalizat-o in august -, perioada in care a inotat intre sase si opt ore pe zi, intr-o apa in buna parte poluata din cauza deversarilor accidentale de petrol si a deseurilor de plastic aruncate iresponsabil. In loc sa stau pe o banca si sa ma uit la ea cum inoata, m-am inscris in echipa de inot Masters si am inotat si eu.

acum 88 luni (2 Jun 2017)

Mimi Hughes este o profesoara de liceu de undeva din America, Tenessee, in varsta 61 de ani si avand patru copii. Mimi este si singura femeie din lume care a traversat inot, in 2006, pe cand avea 50 de ani, cei 2.850 de kilometri ai Dunarii, pornind de la izvor (Muntii Padurea Neagra, Germania) si pana la varsare (Sulina, Romania).

Este prima persoana din lume care a traversat fluviul fara sa se ajute de aripioare de inot si a doua persoana care incear-ca sa faca aceasta expeditie si reuseste.

Dar asta nu e singura aventura incredibila a americancei: inotatoarea de anduranta a traversat si distanta dintre Alaska si Rusia (Stramtoarea Bering, in 1997, la 41 de ani), cei aproape 5 kilometri de ape inghetate si foarte periculoase (din cauza curentilor), precum si afluentii Dunarii, raurile Drava (707 km) si Mura (480 km), dar si raul Tennessee (1.049 km), din sud-estul Statelor Unite, si raul Ohio (1.579 m).

Am vorbit cu Mimi Hughes si am aflat o poveste minunata: inotatoarea a dedicat fiecare dintre aceste epice aventuri unei cauze, iar aceasta este, de cele mai multe ori, protejarea mediului inconjurator. Mimi si-a insotit traversarile de discursuri de constientizare cu privire la importanta protejarii ariilor naturale si necesitatea unor masuri care sa limiteze poluarea si distrugerea naturii. Adica, dupa ce inota peste 30 de kilometri pe zi, stand in apa intre sase si opt ore, uneori avea intalniri cu oamenii si oficialitatile localitatii, pentru a vorbi despre protejarea Dunarii (n.r. - aceste intalniri erau aranjate de cei care au sprijinit-o pe Mimi in expeditie, The World Wide Fund for Nature si Rotary International).

"Daca nu as fi dedicat traversarile unei cauze mai mari decat mine si mai semnificative decat persoana mea, nu as fi reusit sa fac asta", ne-a marturisit Mimi, care a completat: "Sa traversez fluvii inot este mai eficient decat sa stau acasa si sa ma plang copiilor mei despre chestiile care ma deranjeaza in ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro