O americanca de la baza militara Deveselu, "internata" la medic acasa, din cauza lipsei locurilor din spitale

O americanca de la baza militara Deveselu,

Peripetiile lui Sandy Higgins, inginer Naval Support Facility Deveselu, cu sistemul de sanatate din Romania au inceput in luna martie cand femeia a inceput sa se simta rau si s-a dus la medicul bazei militare, potrivit Digi24.

acum 107 luni (2 Aug 2015)

Peripetiile lui Sandy Higgins, inginer Naval Support Facility Deveselu, cu sistemul de sanatate din Romania au inceput in luna martie cand femeia a inceput sa se simta rau si s-a dus la medicul bazei militare, potrivit Digi24. Nefamiliarizata cu practicile autohtone, americanca a refuzat internarea pe motiv ca trebuia sa imparta patul cu o alta pacienta si si-a incercat norocul la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova. Doar ca si aici a gasit aceeasi situatie, iar medicii au trimis-o mai departe, la Spitalul de Boli Infectioase.

Totusi, dupa ce medicul de aici a consultat-o si i-a reconfirmat diagnosticul, a hotarat ca biroul sau sa fie transformat provizoriu intr-un salon pentru a gazdui pacienta de origine americana.

"Cu o forma severa de pneumonie si probleme respiratorii, inginerul Naval Support Facility Deveselu Sandy Higgins nu a reusit sa fie internata de urgenta din cauza lipsei locurilor din primele doua spitale romanesti la care a ajuns. Vorbitori fluenti de engleza si convinsi ca sprijinul emotional acordat pacientei trebuie sa primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy sa isi revina, chiar daca a fost nevoie sa o gazduiasca in casa lor. Cine ar fi crezut ca o trauma avea sa duca la o profunda legatura personala medic-pacient?", este comentariul publicat de Ambasada SUA in Romania, pe contul de Facebook. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro