O absolventa din judetul Vaslui, primul candidat admis la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti: "Nu am lasat nimic la voia intamplarii"

Admiterea prima pe lista a fost o surpriza pentru adolescenta din Husi, care marturiseste ca la examenul sustinut pe 24 iulie a fost coplesita de emotii, mai ales cand a observat sutele de candidati aflati in curtea facultatii. Mi-am dorit atat de mult sa studiez la Facultatea de Drept din Bucuresti, incat teama de esec nu m-a lasat sa fiu linistita. "A fost o descatusare de toate grijile, de miile de ore petrecute studiind, de clipele in care m-am indoit de mine.

acum 32 luni (30 Jul 2017)

Admiterea prima pe lista a fost o surpriza pentru adolescenta din Husi, care marturiseste ca la examenul sustinut pe 24 iulie a fost coplesita de emotii, mai ales cand a observat sutele de candidati aflati in curtea facultatii. A gasit, insa, resursele de a se concentra la concurs, pentru care s-a pregatit incepand cu clasa a XI-a.

"De fiecare data cand am facut ceva cu pasiune, am avut emotii. Mi-am dorit atat de mult sa studiez la Facultatea de Drept din Bucuresti, incat teama de esec nu m-a lasat sa fiu linistita. In dimineata examenului, nu am putut manca, am avut dureri teribile de stomac si am uitat ca trebuia sa ma incurajez. Emotiile s-au accentuat in momentul in care am vazut sute de candidati in curtea facultatii.

Atunci cand a aflat ca este pe prima pozitie, s-a apucat de plans. "A fost o descatusare de toate grijile, de miile de ore petrecute studiind, de clipele in care m-am indoit de mine. Stiam ca trebuia sa rad, sa fiu fericita.

Studiul intens si organizat, cheia catre succes

Teodora Selaru a decis sa sustina admiterea la Facultatea de Drept, inca din clasa a X-a, iar un rol decisiv in alegerea sa a fost reprezentat de participarea la un proces. iar din acel moment, viitorul imaginat de ea a coincis cu Justitia.

A ales Facultatea de Drept din Bucuresti, deoarece o considera "cea mai buna institutie de invatamant superior juridic din Romania, am ales Facultatea de Drept din Bucuresti.

"Mi-am dat seama ca vreau sa urmez cursurile acestei facultati la sfarsitul clasei a X-a. Asadar, m-am pregatit timp de doi ani pentru ziua de 24 iulie 2017. La inceputul fiecarei zile, imi faceam un "plan de atac". Aveam o norma de neologisme, de forme corecte, de exercitii si nu ma culcam pana nu rezolvam tot ce imi propusesem", explica Teodora.

Un rol major pentru succesul obtinut la Admitere l-au avut si profesoarele alaturi de care s-a pregati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro