Nutritionist: Detoxifierea organismului dupa sarbatori este obligatorie. Ce recomanda medicii

Nutritionist: Detoxifierea organismului dupa sarbatori este obligatorie. Ce recomanda medicii

In consecinta, consumul ridicat de legume si fructe este indicat nu doar pentru adulti, ci si pentru copii, care ar trebui sa evite dulciurile si produsele cu multi aditivi alimentari. Eliminarea zaharului procesat si a sucurilor, o solutie In consecinta, medicii recomanda, pe langa consumul de fructe si legume, eliminarea zaharului procesat si a bauturilor carbogazoase din dieta zilnica, dar si consumul de alimente bogate in zinc, vitamina C si D3 si probiotice.

acum 47 luni (5 Jan 2017)

In consecinta, consumul ridicat de legume si fructe este indicat nu doar pentru adulti, ci si pentru copii, care ar trebui sa evite dulciurile si produsele cu multi aditivi alimentari. Ce e rau in aceasta perioada e ca scapam de Craciun si o luam de la capat cu Anul Nou, deci organismul este agresat de doua ori, motiv pentru care trebuie sa actionam in dubla cantitate: si cu dieta, si cu miscarea", a explicat, pentru "Adevarul", profesorul Constantin Ionescu-Targoviste, diabetolog si nutritionist.

"Oameni suntem, iar mancarea este o mare provocare in aceasta perioada, cu atat mai mult cu cat se adauga si factorul emotional. La noi, insa, se face abuz de drob, de ciorbe si de salate cu maioneza. La acestea se adauga desertul si alcoolul si asa apar problemele digestive", a aratat si profesorul Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

Eliminarea zaharului procesat si a sucurilor, o solutie

In consecinta, medicii recomanda, pe langa consumul de fructe si legume, eliminarea zaharului procesat si a bauturilor carbogazoase din dieta zilnica, dar si consumul de alimente bogate in zinc, vitamina C si D3 si probiotice. Tesutul adipos actioneaza pe principiul buretelui in aceasta perioada, el acumuleaza foarte rapid, de aici si kilogramele in plus care apar dupa mesele bogate de sarbatori", a completat nutritionistul.

De regula, la inceput de an, cei care fac excese reusesc sa se "imbogateasca" cu doua sau chiar trei kilograme, motiv pentru care este nevoie sa se actioneze imediat, apreciaza specialistii. Prin urmare, dupa o perioada de consum in exces, efortul facut trebuie sa fie si el mai mare.

"Consumul in exces de produse procesate, care contin toxine peste limita, nu numai ca atrage dupa sine kilograme in plus si discomfort fizic si psihic, dar ne da o stare generala de lipsa de energie si vitalitate. Imediat dupa Sarbatori este momentul sa actionam si sa trecem la o dieta n... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro