Nuntile tiganesti au exasperat autoritatile. Romii, avertizati din nou sa mute parangheliile din strada

Nuntile tiganesti au exasperat autoritatile. Romii, avertizati din nou sa mute parangheliile din strada

26: "tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00 - 8,00 si 13,00 - 14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora" - fapta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei, - conform art. 27, "organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban" constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei.

acum 105 luni (11 Jul 2015)

Inca de la sfarsitul lunii mai, autoritatile locale s-au intalnit cu reprezentantii etniei rome si i-au avertizat sa renunte la petrecerile zgomotoase. Mai mult decat atat, petrecaretii risca puscaria de la 3 luni la 2 ani, daca blocheaza cu buna-stiinta drumul public. Cetatenii de etnie roma sunt cunoscuti pentru nuntile zgomotoase, organizate in zona 2 Moldoveni, 5 Calarasi si Orizont, petreceri care se sfarsesc dupa un chef de pomina de 2-3 zile.

Cetatenii, rugati sa reclame

"Primaria municipiului Calarasi doreste sa informeze toti cetatenii municipiului ca nu exista vreo prevedre legala in conformitate cu care sa se acorde autorizatii care sa permita desfasurarea acestor evenimente si ca sesizarile privind nerespectarea conditiilor de desfasurare ale acestor evenimente ( blocat de strazi, zgomot, etca??) se pot face la numarul de telefon 0242.313.525 - Politia Locala si numarul unic de urgenta 112", a precizat primarul orasului, Daniel Stefan Dragulin.

Ce spune Legea 61/1991

Iata ce spune Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice:

- potrivit art. 25, "tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma" constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei,

- art. 26: "tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00 - 8,00 si 13,00 - 14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora" - fapta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei,

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro