Numirea lui Eduard Hellvig: ziua in care Ponta va ramane in Opozitie

Numirea lui Eduard Hellvig: ziua in care Ponta va ramane in Opozitie

Europarlamentarul PNL Eduard Hellvig a fost nominalizat de presedintele Klaus Iohannis pentru functia de director al SRI, pe locul lasat liber de George Maior. Ponta: Nominalizarea Hellvig la SRI - buna ca persoana, dar PSD dorea pe cineva neimplicat politic Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat ca nu are nimic cu persoana lui Eduard Hellvig si ca nominalizarea acestuia la sefia SRI este buna "ca persoana", dar ca PSD ar fi dorit pe cineva neimplicat politic, astfel ca decizia legata de votul pentru acesta in Parlament va fi luata luni, dupa consultari cu grupurile parlamentare.

acum 54 luni (20 Feb 2015)

Europarlamentarul PNL Eduard Hellvig a fost nominalizat de presedintele Klaus Iohannis pentru functia de director al SRI, pe locul lasat liber de George Maior.

Nominalizarea presedintelui in persoana lui Eduard Hellvig a fost primita bine de majoritatea liderilor partidelor parlamentare, mai putin de Victor Ponta, presedintele PSD, si de Calin Popescu Tariceanu, liderul PLR. "Nu sunt totusi chiar de capul meu, asa, fac parte dintr-un grup parlamentar si trebuie sa discutam doar, repet, aceasta problema de principiu, pentru ca ea pornea de la un lucru care s-a spus foarte des: sa nu fie toata puterea doar de la un singur partid.

De cealalta parte, Tariceanu, fost lider al partidului din care provine Hellvig, a spus ca decizia va fi luata la nivelul coalitiei de guvernare. "Am facut o referire foarte clara ca, dupa ce ma voi consulta cu colegii mei din Partidul Liberal Reformator si dupa ce ma voi consulta cu colegii de coalitie, dupa aceea vom anunta un punct de vedere comun.

Interesul national al UNPR

Nu toate partidele Puterii au asteptat intalnirea coalitiei de guvernare pentru a exprima un punct de vedere referitor la nominalizarea lui Klaus Iohannis. Desi parlamentarii din formatiunea lui Gabriel Oprea activeaza in grupul PSD, UNPR, cheia actualei guvernari, a anuntat ca va sustine propunerea lui Klaus Iohannis, inainte de consultarile din coalitia de guvernare. UNPR va sustine aceasta propunere, asa cum a sustinut si cresterea bugetului pentru Aparare, tocmai pentru ca aceste propuneri raspund unor exigente majore ce tin de stabilitate si de apararea interesului national", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al UNPR.

Din partea PC, liderul deputatilor PC, Bogdan Ciuca a declarat joi ca, in opinia sa, Eduard Hellvig are abilitatea si echilibrul necesar pentru a ocupa functia de director al SRI, adaugand ca este o nominalizare "inspirata". "Eduard Hellvig are experienta in zona ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro