Numele unui ofiter superior din Armata Britanica, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri din Romania

Numele unui ofiter superior din Armata Britanica, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri din Romania

Numele unui ofiter superior din armata britanica apare in inregistrarile facute pe ascuns de Paltin Sturdza, cel care urmarea sa intre, prin coruptie, in posesia a 43.000 de hectare de paduri din judetul Bacau. In aceeasi cauza vor fi judecati si Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau, judecatorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, seful Romsilva, Adam Craciunescu, judecatoarea Anca Roxana Adam de la Tribunalul Brasov, sotia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia si Iulian Durlan. Chiuariu ar fi discutat sa intervina la functionari de la Comisia Judeteana de aplicare a legilor fondului funciar din Prefectura Bacau, RNP Romsilva - Directia Silvica Bacau si Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bacau, "cu scopul de a-i determina pe acestia fie sa urgenteze, fie sa-si indeplineasca in mod defectuos (ex. Chiuariu i-ar fi cerut lui Paltin Sturdza 3 milioane de euro Pe 15 ianuarie, procurorii au extins urmarirea penala in cazul lui Tudor Chiurariu, acuzandu-l ca i-a cerut trei milioane de euro lui Gheorghe Paltin Sturdza, pentru a obtine pentru acesta din urma, prin traficarea influentei asupra unor functionari din judetul Bacau, un teren de aproximativ 6.000 de hectare de padure.

acum 94 luni (28 Jan 2015)

Numele unui ofiter superior din armata britanica apare in inregistrarile facute pe ascuns de Paltin Sturdza, cel care urmarea sa intre, prin coruptie, in posesia a 43.000 de hectare de paduri din judetul Bacau. Locotenent-colonelul Christopher Ghika este, conform jurnalistilor de la The Guardian, comandantul Batalionului 1 din Garda Regala Irlandeza.

Numele sau apare in transcrierile procurorilor dupa inregistrarile facute de Paltin Sturdza la intalnirile pe care le avea cu cei implicati in afacere. Inregistrarea a fost facuta in anul 2008, la hotelul Intercontinental, iar la discutii participau, printre altii, Paltin Sturdza, deputatul Ioan Adam si Baronul Jacob Kripp, din Austria.

Acestia puneau la cale o declaratie din care sa reiasa ca mostenirea dupa Nicolae Dimitrie Ghica, proprietarul padurilor, nu a fost vreodata dezbatuta, astfel ca se putea cere in instanta restituirea lor dupa ce au fost confiscate de catre comunisti.

Ofiterul britanic, descendent direct al fostului proprietarul padurilor

Christopher Ghika este un descendent direct al celui ce a detinut padurile, Nicolae Dimitrie Ghica, iar la discutiile cu Paltin Sturdza si Ioan Adam a fost reprezentat de catre Baronul Kripp.

Contactat de jurnalistii de la The Guardian, Baronul Kripp a confirmat ca l-a reprezentat pe ofiterul britanic Christopher Ghika.

"In anul 2008, stiind ca nu au calitatea de mostenitor ai copiilor lui ND Ghica, adevarati proprietari deposedati, Sturdza Paltin Gheorghe si Adam Ioan au avut mai multe intalniri cu Christopher Ghica (descendent direct al lui N.D. Ghica) si reprezentantul acestuia, Baronul Kripp, cu care au stabilit de comun acord ca acestia sa dea o declaratie neadevarata din care sa reiasa ca succesiunile dupa Dimitrie Ghica si ND Ghica nu s-au dezbatut vreodata si astfel sa-i fie sustinute tezele juridice insidioase ale avocatului Adam Ioan", scriu procuro... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro