Numai Klaus Iohannis sa nu fii! Caruselul huiduielilor arata cat de putin s-a reformat clasa politica in ultimii ani

Trec, in insemnarile mele de azi, peste criticile generate de nemultumirile ce tin de "impresia artistica" lasata de interviu. Ele apartin celor din cale afara de sedusi de spontaneitatea excesiva, de inclinatia spre teatralizare, de cabotinismul fostului presedinte Traian Basescu. Fara doar si poate, cele mai multe nemultumiri starnite de interviul d-lui Iohannis tin de orizontul de timp propus de domnia-sa in privinta inlocuirii guvernului controlat de PSD si condus de dl. Fostii sau actualii demnitari mai sus mentionati, suspectati de coruptie, de luare de mita, de trafic de influenta, de incalcarea legilor ce tin de siguranta nationala ori de apartenenta Romaniei la UE sunt recrutati din mai toate partidele reprezentative din actualul spectru politic.

acum 109 luni (25 Jan 2015)

>

Ele nu au venit doar dinspre acea parte a electoratului ce nu l-a votat pe dl. Iohannis, ci si dinspre cetatenii, respectiv cititorii ce i-au acordat in al doilea tur de scrutin votul actualului presedinte din dorinta de a bloca ascensiunea la functia suprema in stat a candidatului PSD, dl.

Trec, in insemnarile mele de azi, peste criticile generate de nemultumirile ce tin de "impresia artistica" lasata de interviu. Ele apartin celor din cale afara de sedusi de spontaneitatea excesiva, de inclinatia spre teatralizare, de cabotinismul fostului presedinte Traian Basescu. Si care nu izbutesc sa se izbaveasca de "modelul Basescu".

Ma multumesc sa observ ca sunt critici formulate de cei ce fie nu au inteles, fie nu vor sa inteleaga una dintre frazele-cheie ale interviului. Iohannis spunea ca nu a fost ales spre a distra poporul, aluzie mai mult decat stravezie la inclinatia spre sueta colorata, dar adesea ascunzatoare de surprize, de subintelesuri, daca nu chiar de amenintari voalate a predecesorului sau.

Trec si peste mini-revolta de pe Facebook generata de afirmatiile presedintelui in legatura cu "afacerea Rosia Montana". Iohannis i-a nemultumit pe cei ce ar fi dorit ca presedintele sa se situeze pe o pozitie de combat deschis. Iohannis sa le dea cu tifla, sa le spuna ca au venit "sa isi ia tainul" ori sa le inchida zgomotos, cu vreo doua-trei sudalmi usa in nas celor de la Gabriel Resources care ameninta cu un proces la capatul caruia ne-ar putea astepta plata unor despagubiri fabuloase. E de presupus ca in noua sa postura, presedintelui ii sunt cunoscute atat contractul, cat si clauzele ascunse ale acestuia ce pot functiona ca eventuale vulnerabilitati ale Romaniei. Ar putea fi vorba despre un complex de fapte ce nu e exclus sa le dea castig de cauza in justitie canadienilor. Or, inainte de a li se spune un categoric "nu" si de a plati pentru acest "nu" bani grei, e firesc sa se incerce stingerea conflictului pe cale ami... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro