Nu vreau taxe si impozite mai mici | OPINIE

"Cand un corp actioneaza asupra altui corp cu o forta, numita forta de actiune, cel de-al doilea corp actioneaza si el asupra primului cu o forta, numita forta de reactiune, de aceeasi marime si de aceeasi directie, dar de sens contrar." In loc sa ne promiteti scaderi de taxa radio si tv, cam de o paine, doua, pe luna, ar trebui sa gasiti solutii pentru a iesi din aceasta paradigma economica.

acum 89 luni (19 Nov 2016)

Una din temele centrale ale acestei campanii electorale este scaderea taxelor si impozitelor. De fapt, este una din temele oricarei campanii. Proletcultistii nascocisera insa termenul de "stahanovist", de muncitor care darama orice bariere de productie. Stahanovistul reducerii de taxe, asa l-am putea numi pe Liviu Dragnea. Ni se promit taxe si impozite mai mici sau zero pentru cam orice ne-ar putea trece prin minte. Principiul al treilea al mecanicii, postulat de Newton, poate fi aplicat foarte bine in acest caz. "Cand un corp actioneaza asupra altui corp cu o forta, numita forta de actiune, cel de-al doilea corp actioneaza si el asupra primului cu o forta, numita forta de reactiune, de aceeasi marime si de aceeasi directie, dar de sens contrar." La ei, forta de reactiune este mai mare. Daca ni se promite o taxa mai mica, putem fi aproape sigur ca, intr-un fel sau altul, vom plati mai mult.

Domnilor politicieni, eu nu vreau sa platesc taxe si impozite mai mici. Vreau sa platesc taxe si impozite decente si, mai ales, vreau sa am venituri care sa imi permita sa platesc aceste taxe. Rolul vostru e sa asigurati un cadru legislativ care sa dezvolte investitiile, sa creeze locuri de munca. Locuri de munca bine platite. Am facut pasul de la industria textila la cea a subansamblelor auto. Ce se numea inainte Yves Saint Laurent, de acum se numeste cuzinet, ce se numea Armani, acum se numeste arbore cotit, ce se numea Gucci, acum este chiulasa. Am trecut la un lohn mai elaborat, mai tehnologizat, dar tot lohn este", spunea recent presedintele Camerei de Comert a Romaniei, Mihai Daraban.

In loc sa ne promiteti scaderi de taxa radio si tv, cam de o paine, doua, pe luna, ar trebui sa gasiti solutii pentru a iesi din aceasta paradigma economica. Stia, de pe atunci, ca salariile vor creste in Romania, ca mana de lucru se va scumpi si mai stia ca Asia sau Africa vor fi urmatoarea oprire. Si lohn-ul din industria auto va avea, intr-un viitor mai apropiat sau mai in... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro