Nu (mai) vrem sa fim o natie de hoti!

Olguta Vasilescu a ales sa abordeze subiectul protestelor de duminica seara ca pe-un oarecare eveniment monden, tinand sa precizeze ca fiecare face ce doreste cu timpul sau liber[4], chiar si un mars de protest, pentru ca, in fine, Codrin Stefanescu sa dea glas frustrarilor din tabara coalitiei de guvernare si sa ameninte ca va fi organizat un contra-manifest "…de care se va auzi de pe Marte".[5] Senatorul Claudiu Manda a confirmat ca, in 9 decembrie se va organiza la Craiova un miting de sustinere a politicilor coalitiei PSD + ALDE, dar nu i-a confirmat si amploarea interplanetara. Pentru ca nu puteau replica altfel, pe de-o parte, iar pe de alta parte pentru ca erau confruntati permanent cu lipsuri de toate felurile, cetatenii de rand au inceput, la randul lor, sa sustraga sistematic tot ce le era la-ndemana din acelasi "avut obstesc", pentru ca, prin trocuri sau orice alte metode acum greu de imaginat sa poata pune pe masa carne, dulciuri sau alte produse de baza pe care astazi le putem obtine de la orice magazin de cartier.

acum 78 luni (29 Nov 2017)

Duminica, 26 noiembrie 2017, au fost in strada peste 45 de mii de romani pentru a protesta impotriva guvernarii PSD + ALDE, mai mult de jumatate dintre ei in Bucuresti.

Protestul a fost organizat de peste douazeci de organizatii nonguvernamentale, dar miscarii i s-au raliat, cel putin formal, doua centrale sindicale (BNS si Cartel "Alfa") si Dacian Ciolos, fostul premier al Romaniei si personajul politic central al Platformei de initiativa civica si politica "Romania 100".

Olguta Vasilescu a ales sa abordeze subiectul protestelor de duminica seara ca pe-un oarecare eveniment monden, tinand sa precizeze ca fiecare face ce doreste cu timpul sau liber[4], chiar si un mars de protest, pentru ca, in fine, Codrin Stefanescu sa dea glas frustrarilor din tabara coalitiei de guvernare si sa ameninte ca va fi organizat un contra-manifest "…de care se va auzi de pe Marte".[5]

Senatorul Claudiu Manda a confirmat ca, in 9 decembrie se va organiza la Craiova un miting de sustinere a politicilor coalitiei PSD + ALDE, dar nu i-a confirmat si amploarea interplanetara.

Realitatea protestului de duminica vine insa sa confirme, in opinia mea, ca dincolo de miza politica pe care actorii politici si presa i-o confera, si care nu poate fi negata, in strada s-a vorbit civilizat si in sloganuri despre o falie care desparte societatea romaneasca in intregul sau. In strada au ales sa coboare si sa protesteze civic si cat se poate de civilizat oameni cu constiinta treaza care au observat ca in nepasarea sau chiar aplauzele unei parti a societatii, ne indreptam spre un stat ce va fi dominat de arbitrar si hotie, un stat iliberal.

Cred ca oamenii care au coborat in strada duminica nu au ales intamplator sa scandeze ca mesaj de forta ca: "Nu vrem sa fim o natie de hoti!" Raspunsul meu este ca da, a fost posibil nu de mult in istoria noastra acest lucru, care ne-a umilit ca oameni si a umilit Romania, punandu-ne pe o pozitie inferioara in fata a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro