Nu le da ketchup si sare ca sa puna in mancare: bucatarul care i-a scos pe americani din sarite

Nu le da ketchup si sare ca sa puna in mancare: bucatarul care i-a scos pe americani din sarite

Decizia luata de Xavier Duclos, bucatarul care indraznit sa le spuna clientilor ca ii strica mancarea atunci cand toarna ketchup peste ea si o sareaza din cale afara, a devenit subiect in presa americana ,dar si o tema dezbatuta de americanii de rand pe retelele sociale.

acum 75 luni (4 Sep 2014)

"Bucatarul-sef isi rezerva dreptul de a nu le pune ketchup la dispozitie clientilor", sta scris in meniurile restaurantului Mad Fresh Bistro din Florida inca din momentul in care s-a deschis localul, in urma cu aproape doi ani.

Decizia luata de Xavier Duclos, bucatarul care indraznit sa le spuna clientilor ca ii strica mancarea atunci cand toarna ketchup peste ea si o sareaza din cale afara, a devenit subiect in presa americana ,dar si o tema dezbatuta de americanii de rand pe retelele sociale.

Reactii dure au venit mai ales din partea celor deranjati de anuntul formulat de conducere pe site-ul restaurantului, in care se precizeaza ca orice client cu varsta mai mare de 10 ani nu primeste ketchup, dar nici sare la masa. Parte din experinta culinara de la Mad presupune sa aveti incredere in chef si sa lasati deoparte ideile preconcepute despre gustul pe care ar trebui sa-l aiba mancarea."

FOTO www.huffingtonpost.ca

Decizia restaurantului i-a convins pe unii clienti, care considera ca, intr-adevar, ketchup-ul strica savoarea oricarui preparat si "totul ajunge sa aiba acelasi gust", dupa cum precizeaza myfoxdc.com

Patronul si bucatarul-sef al restaurantului, Xavier Duclos, isi mentine hotararea si a declarat in repetate randuri ca, in ciuda criticilor, mancarea lui nu are nevoie de ketchup. Asa cum nu te duci intr-un muzeu si le spui celor de acolo sa schimbe culorile dintr-un tablou, a explicat Xavier Duclos.

Nu este primul chef din SUA care a indraznit sa le ia americanilor ketchup-ul de pe masa. Celebrul bucatar April Bloomfield, care detine restaurantul The Spotted Pig din New York, nu accepta ca burgerii preparati dupa reteta sa sa fie condimentati de clienti sau ca preparatele sa fie schimbate, indiferent de cine solicita acest lucru. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro