Nu cred in Romania descrisa de politicieni | OPINIE

Lipsa de implicare, pe de o parte, si lipsa de adevar, pe de alta parte, sunt cele doua ingrediente care risca sa demoleze definitiv democratia, nu doar in Romania, ci in lume. Daca vorbim de PNL, Romania potential condusa de oamenii cinstiti se traduce in listele de Maramures, de pilda, prin mama lui Catalin Chereches, primarul de la puscarie care apare in afisele electorale, si prin inegalabila si preacinstita Anca Boagiu, surghiunita de pe listele bucurestene. Pentru PRU-ul lui Sebastian Ghita, sloganul este "bunastare, nu dosare", deci se presupune ca pana acum Romania nu a avut parte de bunastare (ciudat, contractele IT de la stat au fost grase de tot), insa a avut parte de dosare.

acum 39 luni (6 Dec 2016)

Romania nu este in clocot electoral, mamaliga nu explodeaza, surprizele sunt putin probabil sa apara, demonstratiile cu atat mai putin.

Mai mult de jumatate dintre alegatori vor alege alta activitate in afara de a vota, conform tuturor previziunilor. Intre timp, aparent fara legatura, planeta si-a ales drept cuvant definitoriu pentru 2016 notiunea de cultura politica ce ignora realitatea, un fel de lume politica ce foloseste emotia, si nu adevarul sau faptele pe post de ax central (post-truth politics). Lipsa de implicare, pe de o parte, si lipsa de adevar, pe de alta parte, sunt cele doua ingrediente care risca sa demoleze definitiv democratia, nu doar in Romania, ci in lume.

Il puteti intreba pe dl Dragnea de la PSD de ce. Acea Romanie cu localitati cu nume ciudat, gen Ohaba Lunga (o puteti intreba pe dna Gorghiu de la PNL unde e, ca vrea sa reprezinte aria geografica ce contine localitatea prin care nu a calcat vreodata).

Acea Romanie in care nu avem autostrazi sau avem 52 de kilometri facuti intre niciunde si nicaieri care costa 1,4 miliarde de euro (va poate explica de ce Clotilde Armand).

Romania este pentru PSD o tara in care nu indraznesti sa crezi (de unde sloganul "Indrazneste sa crezi in Romania!"). Paradoxal si inexplicabil, sintagma a fost preluata si de PNL, care i-a mai adaugat o "coada" - "Indrazneste sa crezi in Romania condusa de oameni cinstiti".

Mesajul subliminal este la fel de clar: pana acum Romania nu a fost condusa de oameni cinstiti, daca vorbim doar de alde Fenechiu, Chiuariu, Rusanu si Vlasov. Daca e vorba de listele electorale, listele electorale ale PSD-ului sunt deschise de un condamnat penal care a administrat un judet ce are distinctia unica de a contine cea mai saraca localitate din tara.

Daca vorbim de PNL, Romania potential condusa de oamenii cinstiti se traduce in listele de Maramures, de pilda, prin mama lui Catalin Chereches, primarul de la puscarie care apare in afisele ele... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro