"Nu cautati plagiatul in lumea politica! Acolo sunt doar victimele lui! Adevaratii faptasi sunt universitarii"

Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) din Cluj-Napoca a devenit mai vizibila dupa ce a creat Indexul Operelor Plagiate in Riomania de la www.plagiate.ro, a cerut pe data de 19 decembrie 2014 Universitatii din Bucuresti sa retraga titlul de doctor premierului Victor Ponta si apoi a trimis pe 2 ianuarie, anul acesta, o scrisoare deschisa tuturor rectorilor universitatilor romanesti intelectualilor romani prin care le cereau acestora sa ia atitudine legat de OUG a Guvernului care permite renuntarea la titluri stiintifice de buna voie. Mai mult, in mod cu totul rusinos, statul si-a dovedit si lipsa de previziune si coloana vertebrala cand nu a reusit sa opreasca demersurile inimaginabile de a permite unui premier-plagiator sa ramana in functie si sa-si faca propriile legi de lustrare individuala si de sprijinire pe fata a faradelegii. Daca la aceasta se mai adauga si detaliul ca prin fragmentele de incidenta este constituit un inceput de proba realizat cu documente publice, rezulta ca decizia CEDO poate fi un argument foarte serios de actiune dar si de aparare a activitatii asociatiei GRAUR in fata doritorilor de "intimitate publica" referitor la faptele lor lipsite de integritate si moralitate. Mai puteti citi: EXCLUSIV Seful politiei anti-plagiat, despre ordonanta "pontala": "Haiducul-premier indoaie si dezdoaie legea de cate ori doreste" "Politia anti-plagiat" ataca ordonanta lui Ponta de renuntare la doctorat Scrisoarea dura a unor clujeni, despre "Ponta copy-paste": "Plagiatul nu este guturaiul unor indivizi afectati de grandomanie, ci e cancer" FOTO VIDEO Site-ul care identifica lucrarile copiate, creat de un clujean.

acum 97 luni (19 Feb 2015)

Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) din Cluj-Napoca a devenit mai vizibila dupa ce a creat Indexul Operelor Plagiate in Riomania de la www.plagiate.ro, a cerut pe data de 19 decembrie 2014 Universitatii din Bucuresti sa retraga titlul de doctor premierului Victor Ponta si apoi a trimis pe 2 ianuarie, anul acesta, o scrisoare deschisa tuturor rectorilor universitatilor romanesti intelectualilor romani prin care le cereau acestora sa ia atitudine legat de OUG a Guvernului care permite renuntarea la titluri stiintifice de buna voie.

"Romania nu trebuie sa fie unica prin adoptarea unor atitudini si masuri care frizeaza absurdul, ci ea trebuie sa se remarce prin modalitatile prin care isi conserva si isi apara patrimoniul cultural", se arata in acea scrisoare.

Presedintele GRAUR, Dorin Isoc, vorbeste, intr-un interviu, pentru "Adevarul", despre "mafia" plagiatului pe care o gasim, spune el, in universitati, dar si despre cine poate lua atitudine intr-un caz de plagiat.

Cum are de gand Asociatia GRAUR sa lupte contra plagiatului? Prin actiunile lor, ei pot sa devina si inovativi, adica sa faca pasul mare de la intentie la fapta. Mai mult, in mod cu totul rusinos, statul si-a dovedit si lipsa de previziune si coloana vertebrala cand nu a reusit sa opreasca demersurile inimaginabile de a permite unui premier-plagiator sa ramana in functie si sa-si faca propriile legi de lustrare individuala si de sprijinire pe fata a faradelegii.

Rezulta de aici ca societatea civila are sansa si oportunitatea sa-si dovedeasca adevarata menire si putere. Este un furt viu, o insusire de merit, este fapta celor care nu pot, dar pe care orgoliul ii mana sa probeze ca pot. Pentru unii, plagiatul este calea de a parveni. Este o fapta care se intalneste si se propaga, prin excelenta si aproape exclusiv, in mediul universitar sau in relatiile acestuia cu societatea. P... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro