Noul sef al ANSVSA , demis la o zi dupa numire. Care este motivul

Citeşte şi: Șefii de la Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară din Brașov, in conflict de interese Potrivit ANI, in calitate de director executiv al DSVSA Brașov, Dorin Valter Enache a semnat documente privind incheierea mai multor contracte de prestări servicii intre instituţia pe care o conducea și firma la care fiica sa a fost asociat. Persoana față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a incetării de drept a mandatului.

acum 100 luni (22 Dec 2015)

Dorin Valter Enache, numit luni preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va fi demis, după ce ANI a constatat că in octombrie 2014, cand era la conducerea DSVSA Brașov, era in conflict de interese, informează Mediafax.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a dat asigurări, marți, că Dorin Valter Enache "este un profesionist desăvarşit", deşi s-a luat decizia de schimbare din funcția de președinte .

Dorin Enache Valter a fost director executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov din 2006 și pană luni, cand premierul Dacian Cioloș l-a numit la conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, in locul lui Dumitru Băiculescu, eliberat din funcție.

Cele două decizii, de eliberare a lui Băiculescu şi de numire a lui Enache, au fost publicate, luni seară, in Monitorul Oficial.

Dorin Enache Valter, in varstă de 59 de ani, este medic veterinar din 1981.

In 3 octombrie 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat că Dorin Valter Enache a fost in conflict de interese in perioada in care a fost director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov.

Citeşte şi: Șefii de la Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară din Brașov, in conflict de interese

Potrivit ANI, in calitate de director executiv al DSVSA Brașov, Dorin Valter Enache a semnat documente privind incheierea mai multor contracte de prestări servicii intre instituţia pe care o conducea și firma la care fiica sa a fost asociat.

Cererea lui Enache a fost respinsă de Curtea de Apel Braşov in 4 februarie 2015, insă acesta a contestat decizia in 10 martie, la instanţa supremă. Cauza este de la data inregistării in procedură de filtru, pană in prezent nefiind stabilit primul termen de judecată. Persoana... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro