Noul "presedinte" al Uniunii Scriitorilor a fost deja exclus de Nicolae Manolescu. "Pucistii" se vor duce cu actele la Tribunal

Noul

Duminica, agentiile de presa au fost tulburate de primirea unui comunicat, cu antetul Uniunii Scriitorilor, in care se comunica sec ca uniunea de creatie are incepand din acel moment o noua conducere, in frunte cu prozatorul Cristian Teodorescu. Reactia presedintelui in exercitiu, Nicolae Manolescu, a fost ferma: ieri-dimineata, Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania i-a exclus in totalitate pe cei ale caror nume apareau in comunicatul Grupului de Reforma (care nu fusesera exclusi deja, pentru ca Dan Mircea Cipariu si Grigore Soitu trecusera mai demult prin asa ceva): "Comisia de Monitorizare, Suspendare si Excludere a constatat incalcarea de catre un numar de membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania a art. Totodata, se considera ca prin comunicatele remise presei s-a folosit "abuziv si nelegal" sigla USR, uzurpandu-se calitatile oficiale ale persoanelor alese legal si statutar in functiile de conducere si creandu-se astfel prejudicii de imagine grave Uniunii, in aceste conditii Comisia de Monitorizare, Suspendare si Excludere propunand Consiliului USR excluderea scriitorilor amintiti.

acum 58 luni (21 Mar 2016)

Duminica, agentiile de presa au fost tulburate de primirea unui comunicat, cu antetul Uniunii Scriitorilor, in care se comunica sec ca uniunea de creatie are incepand din acel moment o noua conducere, in frunte cu prozatorul Cristian Teodorescu.

"Regim de teama si constrangeri"

In ce priveste modul in care a fost convocata aceasta adunare generala, semnatarii aveau de spus urmatoarele: "In luna februarie 2015, Comitetul de initiativa al Adunarii Generale a Asociatiei Uniunea Scriitorilor din Romania a cerut convocarea unei Adunari Generale Extraordinare. a fost postat convocatorul pe site-ul www.alegeriusr.ro, trimis prin posta electronica spre membri si publicat in trei ziare de circulatie nationala: Adevarul, Jurnalul National si Evenimentul Zilei. Pe data de 18 martie a.c., cvorumul nu a fost intrunit, astfel ca Adunarea Generala Extraordinara a fost reconvocata, conform legii, dupa 24 de ore, pe 19 martie a.c., in sediul Colegiului national Mihai Viteazul, din Capitala".

Important si oarecum neobservat era, insa, ceea ce era trecut spre sfarsitul comunicatului, pentru cei care aveau rabdare sa citeasca pana acolo:

"Nu in ultimul rand, vom aduce la cunostinta publicului toate actiunile nedemocratice, discretionare sau chiar aflate la limita legii prin care fosta conducere a instaurat un regim de teama si constrangeri printre membrii sai.

Urmatoarea miscare a celor care se considera acum singura conducere legitima a USR va fi trecerea pe la tribunal: "Urmeaza depunerea actelor la Tribunal si in Registrul asociatiilor si fundatiilor, operatii care nu au mai fost actualizate de 18 ani.

Reactia presedintelui in exercitiu, Nicolae Manolescu, a fost ferma: ieri-dimineata, Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania i-a exclus in totalitate pe cei ale caror nume apareau in comunicatul Grupului de Reforma (care nu fusesera exclusi deja, pentru ca Dan Mircea Cipariu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro