Noul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, a preluat portofoliul de la Florian Bodog. Sorina Pintea: "Obiectivul meu e constructia spitalelor regionale"

Noul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, a preluat portofoliul de la Florian Bodog. Sorina Pintea:

"As vrea sa intru in fiecare spital judetean din tara asta pentru ca oamenii se plang de cele mai multe ori si cred ca au dreptate", a spus Sorina Pintea, care spune ca trebuie acordata mai multa incredere autoritatilor locale. Cum vrea sa rezolve problema deficitului de medici Cu privire la medicii rezidenti, cei 400 care au indeplinit punctajul de a lua locul la rezidentiat, nu au fost admisi in sistem, Sorina Pintea spune ca ar fi mai multe solutii pentru a-i angrena in sistemul de sanatate.

acum 56 luni (30 Jan 2018)

"Mandatul meu nu a fost un mandat in care sa imi fac imagine la Ministerul Sanatatii. Mi-am dorit sa pun in aplicare cat mai multe din prevedirile programului de guvernare, mi-am dorit sa aduc un nivel de dotare superior in spitale", a precizat Bodog.

"S-a crescut accesul pacientilor la tratamente prin eliminarea comisiilor care verificau dosare, s-au introdus contracte cost volum pe oncologie, a fost finalizata procedura pentru achizitia primei retele de imagistica, s-au finalizat contracte de achizitie pentru cele mai scumpe oncologice si citostatice", a spus fostul ministru Florian Bodog. "In ceea ce priveste achizitiile pentru spitalele de urgenta - au fost dotate sectii UPU cu echipamente. "Este o predare de stafeta a doi ministri care fac parte din acelasi partid", a spus Bodog.

Ce obiective are noul ministru de la Sanatate "Am venit la Ministerul Sanatatii sa continui proiectele pe care ministrul Florian Bodog le-a inceput. Pentru mine este foarte important sa comunic cu asociatiile de pacienti. Implicarea comunitatii este extraordinar de importanta, si atunci cand exista o problema, daca o rezolva mai multi e mai bine", a spus Sorina Pintea. "As vrea sa intru in fiecare spital judetean din tara asta pentru ca oamenii se plang de cele mai multe ori si cred ca au dreptate", a spus Sorina Pintea, care spune ca trebuie acordata mai multa incredere autoritatilor locale. Nu cred ca cineva care conduce un spital nu stie ce se intampla financiar vorbind acolo", a completat Pintea. Referitor la transplant, Sorina Pintea a spus ca este nevoie de o lege a transplantului si de mai multa transparenta. Cum vrea sa rezolve problema deficitului de medici Cu privire la medicii rezidenti, cei 400 care au indeplinit punctajul de a lua locul la rezidentiat, nu au fost admisi in sistem, Sorina Pintea spune ca ar fi mai multe solutii pentru a-i angrena in sistemul de sanatate. "M-am gandit la mai multe solutii, voi discuta cu colegii mei din guvern si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro