Noul huliganism de tip rus

Un amplu comentariu privind incidentele violente de la Marsilia, dintre fanii rusi si englezi, la EURO 2016, a fost publicat de BBC, fiind pusa intrebarea daca nu cumva Rusia exporta un nou tip de huliganism. Daca Federatia de Fotbal din Rusia si-a exprimat regretul pentru cele intamplate iar ministrul rus al Sporturilor i-a catalogat pe cei implicati drept o «rusine», au existat voci ale unor oficiali care au spus ca cei care au luat parte la incidente au fost «barbati adevarati».

acum 37 luni (15 Jun 2016)

Un amplu comentariu privind incidentele violente de la Marsilia, dintre fanii rusi si englezi, la EURO 2016, a fost publicat de BBC, fiind pusa intrebarea daca nu cumva Rusia exporta un nou tip de huliganism. Insa incidentele extrem de violente de la Marsilia au adus huliganismul rusesc in atentia internationala. Daca Federatia de Fotbal din Rusia si-a exprimat regretul pentru cele intamplate iar ministrul rus al Sporturilor i-a catalogat pe cei implicati drept o «rusine», au existat voci ale unor oficiali care au spus ca cei care au luat parte la incidente au fost «barbati adevarati». Autorul articolului a stat de vorba cu un ultras rus care a fost prezent la Marsilia, pe nume Alexei, sustinator al echipei TSKA Moscova, care a afirmat ca "acum s-a vazut care huligani sunt cei mai importanti". Mai mult, acesta a spus ca ultrasii rusi au invatat o mare parte "din ceea ce stiu" de la cei englezi.

Englezii au pierdut batalia

Potrivit BBC, ultrasii englezi i-au descris pe rusi drept "salbatici" si au sustinut ca acestia i-au atacat si pe simplii spectatori, nu doar pe cei din galeria echipei britanice. De cealalta parte, rusii au afirmat ca ei au raspuns provocarilor venite dinspre zona in care se aflau fanii Angliei. "Acum multi dintre acestia sunt practicanti de box sau arte martiale, duc o viata sportiva fara excese, nu consuma alcool, bautura fiind pana acum vazuta ca parte a subculturii", a spus jurnalistul Andrei Malosolov, co-fondator al Uniunii Suporterilor din Rusia, pentru BBC, referindu-se la ultrasii rusi. El a aratat ca de cealalta parte, englezilor le place sa consume bauturi in exces, ceea ce-i face sa piarda din "abilitatile de luptator" si sa fie mult mai lenti in miscari.

Mai mult, tabloidul rus Komsomolskaya Pravda a publicat un material in care face distinctie intre membrii galeriilor, sustinand ca "ultrasii" sunt cei care se manifesta extrem de zgomotos in tribune sau la golurile echipei, in timp ce "hard-core" sunt "l... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro