Noul Guvern. Institutul condus de catre al doilea ministru propus la Sanatate, vizat de perchezitii ale DNA in iulie 2015

Noul Guvern. Institutul condus de catre al doilea ministru propus la Sanatate, vizat de perchezitii ale DNA in iulie 2015

Procurorii DNA au descins la Institutul Oncologie din Cluj-Napoca pe data de 28 iulie 2015. Surse judiciare au precizat ca ancheta DNA a vizat mai multi medici oncologi din Romania care au beneficiat de vacante de lux in perioada 2012 - 2015, platite de firme din industria farmaceutica.

acum 103 luni (15 Nov 2015)

Procurorii DNA au descins la Institutul Oncologie din Cluj-Napoca pe data de 28 iulie 2015. Perchezitiile au avut loc concomitent in sapte judete din Romania, intr-un dosar privind medici oncologi care ar fi beneficiat de avantaje materiale din partea firmelor de medicamente pentru ca apoi sa aprobe cumpararea unor medicamente pentru tratarea pacientilor diagnosticati cu cancer.

"A fost o perchezitie din partea DNA, care a vizat un cabinet medical si o singura persoana care desfasoara activitatea medicala.

Surse judiciare au precizat ca ancheta DNA a vizat mai multi medici oncologi din Romania care au beneficiat de vacante de lux in perioada 2012 - 2015, platite de firme din industria farmaceutica.

Aceleasi surse au dat ca exemplu o firma de medicamente care ar fi alocat in 2014 suma de 4.123.554,18 lei, ope care a achitat-o unui operator de turism. De fapt, ar fi fost vorba despre "sponsorizari" pentru medicii oncologi vizati de anchete. Mita mascata ar fi ajuns la medici prin intermediul reprezentantii zonali, in functie de vanzarile realizate urmare a cointeresarii cadrelor medicale pentru prescrierea anumitor medicamente.

DNA nu a trimis in judecata nicio persoana de la Institutul Oncologic din Cluj, in urma perchezitiilor facute in luna iulie.

Potrivit prezentarii facute pe site-ul UMF Cluj, Patriciu Achimas-Cadariu este medic primar, supraspecializare ginecologie oncologica si chirurgie oncologica, master in advanced oncology la Universitatea Ulm (Germania). Acesta este doctor in stiinte medicale si are o bogata activitate profesionala, didactica si de cercetare.

Pe partea de cercetare, activitatea sa se axeaza, in mare parte, pe chirurgia cancerului ovarian, factori de evolutie si prognostic in cancerul ovarian, evaluarea calitatii vietii in oncologie, cancerul in sarcina, conservarea fertilitatii la pacientele oncologice, tu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro