Noul Cod Vamal al UE va face schimbari majore pentru firmele romanesti

Noul Cod Vamal al UE va face schimbari majore pentru firmele romanesti

In problematica preturilor de transfer si a valorii in vama este important ca operatorii economici sa poata beneficia de o abordare unitara, care sa aiba la baza punctele de vedere exprimate de autoritatea fiscala si cea vamala.

acum 53 luni (27 Apr 2016)

Noul Cod Vamal al UE va intra in vigoare in Romania de la 1 mai. Astfel, dupa 1 mai 2016 va fi necesara si o corelare a prevederilor din Codul fiscal cu noile regimuri speciale prevazute de Codul Vamal.

De asemenea, noua definitie a exportatorului din legislatia vamala trebuie corelata cu legislatia privind TVA, intrucat operatorii din afara UE nestabiliti nu vor mai putea realiza operatiuni de export, noteaza Mediafax.

"Noul pachet legislativ de baza are, in prezent, aproximativ 1.000 de pagini, la care se vor adauga si un numar ridicat de ordine ale ANAF care urmeaza sa fie emise in perioada imediat urmatoare. Tocmai de aceea, am propus constituirea unui grup de lucru intre reprezentantii mediului de afaceri si cei ai vamii romane. In problematica preturilor de transfer si a valorii in vama este important ca operatorii economici sa poata beneficia de o abordare unitara, care sa aiba la baza punctele de vedere exprimate de autoritatea fiscala si cea vamala. Spre exemplu, se impune o astfel de abordare inaintea emiterii unui Acord de Pret in Avans", a declarat Daniel Anghel, Lider Impozite si Taxe Indirecte, PwC Europa Centrala si de Est, citat de Mediafax. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro