Noul Cod Fiscal. Ce masuri introduce si ce spun expertii despre masurile care lipsesc

Noul Cod Fiscal. Ce masuri introduce si ce spun expertii despre masurile care lipsesc

Nici Codul de Procedura nu e complet Ionut Simion este de parere ca noul Cod de Procedura Fiscala ar fi trebuit sa aiba un raport echilibrat intre administratie fiscala si mediul de afaceri. "Daca in cazul Codului Fiscal, lucrurile au fost bine puse la punct, in ceea ce priveste Codul de Procedura Fiscala lucrurile nu au stat chiar atat de bine, fiind cel putin trei arii in care noi am solicitat sa avem un dialog mai deschis, care sa duca la un raport echilibrat intre administratia fiscala si mediul de afaceri", a subliniat Simion.

acum 84 luni (30 Jun 2015)

Nici Codul de Procedura nu e complet

Ionut Simion este de parere ca noul Cod de Procedura Fiscala ar fi trebuit sa aiba un raport echilibrat intre administratie fiscala si mediul de afaceri.

"Daca in cazul Codului Fiscal, lucrurile au fost bine puse la punct, in ceea ce priveste Codul de Procedura Fiscala lucrurile nu au stat chiar atat de bine, fiind cel putin trei arii in care noi am solicitat sa avem un dialog mai deschis, care sa duca la un raport echilibrat intre administratia fiscala si mediul de afaceri", a subliniat Simion.

"Salut ca dupa doi ani de negocieri intense a avut loc promulgarea Coului Fiscal si cel de Procedura Fiscala. Dupa zece ani de zile de modificari succesive a legislatiei era nevoie de aceste doua instrumente care sa reuneasca intr-o maniera coerenta, integrata si consistenta principalele modificari legislative care au avut loc de-a lungul timpului", a explicat Simion.

Vicepresedinte al Camerei de Comert Romano-Americane, AmCham, Ionut Simion sustine ca membrii acesteia nu sunt satisfacuti de nivelul de transparenta din domeniul fiscal. Pe noi, mediul de afaceri, ne intereseaza ca aceste masuri fiscale, reducerea TVA, eliminarea impozitului pe constructii speciale, eliminarea supra-accizei sa aiba stabilitate, respectiv sa fie mentinute un orizont de timp suficient, astfel incat sa dea posibilitatea obtinerii acelor rezultate economice scontate. Ne intereseaza ca aceste masuri sa nu fie compensate prin introducerea unor impozite si taxe noi, de exemplu impozitarea din domeniul exploatarii de petrol si gaze, care va avea loc pana la finalul anului", a conchis Simion. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro