Noul CEO al Google, un inginer IT din India

Noul director general al filialei Google este Sundar Pichai, un inginer IT din India, in varstă de 43 de ani, aflat in plină ascensiune şi protejatul lui Larry Page, potrivit Mediafax. După decizia de la sfarşitul lui 2014, Pinchai şi-a asumat responsabilitatea unor aplicaţii-far, ca cercetarea, cartografia (Google Maps), comerţul şi anunţurile publicitare, continuand totodată să conducă echipele implicate in Android, Chrome (atat browserul, cat şi sistemul de operare) şi Google Apps.

acum 107 luni (12 Aug 2015)

Noul director general al filialei Google este Sundar Pichai, un inginer IT din India, in varstă de 43 de ani, aflat in plină ascensiune şi protejatul lui Larry Page, potrivit Mediafax.

Insărcinat cu sistemul de operare pentru telefoane mobile Android şi navigatorul de Internet Crome, Pichai a fost numit in octombrie 2014 vicepreşedinte pentru produse.

"Sunt foarte norocos să pot conta pe o persoană atat de talentată ca el, care să conducă noul Google. El era prezentat de către Larry Page ca avand "o mare expertiză tehnică, o viziune bună in ceea ce priveşte produsele şi un fler antreprenorial formidabil.

După decizia de la sfarşitul lui 2014, Pinchai şi-a asumat responsabilitatea unor aplicaţii-far, ca cercetarea, cartografia (Google Maps), comerţul şi anunţurile publicitare, continuand totodată să conducă echipele implicate in Android, Chrome (atat browserul, cat şi sistemul de operare) şi Google Apps. Este vorba despre tot atatea sectoare in care noul CEO Google a lucrat deja, la diferite niveluri de responsabilitate, după ce a venit in companie in 2004.

Inainte să vină la Google, Sundar Pichai a lucrat la specialistul in semiconductori Applied Materials şi la cabinetul de consultanţă McKinsey. El este licenţiat al Institutului indian de Tehnologie Kharagpur şi totodată titularul unor masterate in ştiinţe la Universitatea Stanford şi managementul afacerilor la Wharton School de la Universitatea Pennsylvania. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro