Noul Cabinet, la judecata publica

Noul Cabinet, la judecata publica

In genere, guvernele Ponta (ca si guvernele anterioare, de altfel) au oferit natiunii cam doua categorii de ministri: unii foarte prezenti la televizor - si deci cunoscuti de public - dar cu prestatii executive cvasi-inexistente (exemplu tipic: Dan Sova), iar altii, cu totul necunoscuti, adapostiti discret in echipa guvenamentala, dar de numele carora nu poti lega nici o performanta. Ca plan B, totusi, este de asteptat ca, la un moment dat, in functie de evolutia guvernarii, Ponta sa invite noul PNL in Guvern, incercand un fel de imbratisare a ursului care sa mai taie din eventualul avant electoral al liberalilor. Partidele de la noi trec printr- o criza masiva de cadre si se afla in imposibilitatea de a propune oameni capabili de a ocupa o functie de ministru si de a performa in ea. Sunt convins ca majoritatea celor care fac parte din Guvernul Ponta IV - ca si multi altii care au facut parte din guvernele PSD sau PDL - se afla in situatia miraculoasa de a fi ajuns ministri fara nici un merit si ei sunt constienti de acest fapt chiar daca nu o recunosc in public.

acum 73 luni (15 Dec 2014)

Din afara, tot ce vedem ca "simpli cetateni" e o morisca de nume: unii care vin, altii care pleaca. E greu sa-ti faci o idee despre noii "experti", la fel de greu pe cit a fost sa-ti faci o idee despre cei vechi. In genere, guvernele Ponta (ca si guvernele anterioare, de altfel) au oferit natiunii cam doua categorii de ministri: unii foarte prezenti la televizor - si deci cunoscuti de public - dar cu prestatii executive cvasi-inexistente (exemplu tipic: Dan Sova), iar altii, cu totul necunoscuti, adapostiti discret in echipa guvenamentala, dar de numele carora nu poti lega nici o performanta. Sa stim si noi cu ce s-a ocupat, ce-a facut in domeniul sau de competenta, ce "mostenire" lasa. Despre unii, aflam ca pleaca, fara sa fi aflat cind si de ce au venit. Cu atit mai mult am nevoie sa mi se spuna, de pilda, ce urma lasa in spatiul societatii civile si al "dialogului social" doamna Aurelia Cristea. Eu unul n-am auzit de dinsa si ma tem ca n-are nimic de raportat. Gasesc doar o mostra semnificativa din gindirea sa tehnocratica, un citat, din care rezulta ca romanii au o "spiritualitate dezvoltata" si o "bunatate nativa". (Vor fi existind oare popoare inzestrate de Providenta cu o rautate "nativa"?).

Pleaca si domnisoara Petrescu, componenta de inocenta a guvernului de pina acum. Pentru mine, era o prezenta mai curind atasanta: o scolarita harnica si ambitioasa, azvirlita de soarta intr-un club de smecheri. O tipica superstitie provinciala, care atribuie cite unui nume de scoala faimoasa virtuti magice. Avem, acum, o buna ocazie sa vedem ca nici Harvard-ul, nici Sorbona, nici Oxfordul nu sunt, in mod necesar, pepiniere de ministri. Stanoevici este, pe de alta parte, singurul "evacuat" despre care stim, cit de cit, ceva. Comportamentul D-sale in chestia votului din diaspora a atins inalte culmi de incompetenta si demagogie.

In "noul" guvern, se vorbeste si despre citeva nume mai putin profilate, pina acum, la nivelul guvernarii (Sorin Campeanu, Dumit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro