Noul Air Force One vs avionul prezidential al Rusiei

Noul Air Force One vs avionul prezidential al Rusiei

Potrivit site-ului newsland.com, Il-96 aflat la dispozitia lui Vladimir Putin este dotat cu echipamente de comunicare si control de la distanta a rachetelor strategice ruse, sisteme de bruiaj, trei sali - pentru sport, pentru sedinte si pentru conferinte -, un salon de lux pentru invitati, o cantina, un bar, cabine de dus si o unitate de ajutor medical de urgenta si reanimare.

acum 94 luni (13 Feb 2016)

Noul Air Force One va fi extrem de fiabil si confortabil. De asemenea, ea va putea fi alimentata in zbor si va fi protejata atat de radiatiile emise in urma unei explozii nucleare, cat si de rachete. Alte facilitati includ un sistem pentru transportarea bagajelor, o sala de operatii si doua bucatarii care pot servi 100 de persoane in acelasi timp. Insa acest aparat de zbor nu a reusit sa se impuna pe piata si mai poate fi achizitionat doar in baza unei comenzi. Potrivit site-ului newsland.com, Il-96 aflat la dispozitia lui Vladimir Putin este dotat cu echipamente de comunicare si control de la distanta a rachetelor strategice ruse, sisteme de bruiaj, trei sali - pentru sport, pentru sedinte si pentru conferinte -, un salon de lux pentru invitati, o cantina, un bar, cabine de dus si o unitate de ajutor medical de urgenta si reanimare. Nu se stie daca avionul presedintelui rus poate fi alimentat in zbor, dar poate zbura mai mult decat clasicile IL-96, fiind dotat cu motoare PS-90A modernizate si cu un rezervor mai mare decat cel obisnuit.

Avionul prezidential al Rusiei IL-96 FOTO Bulent Kavakkoru/Planespotters.net

Daca Fortele Aeriene ale SUA pot alege intre Boeing-uri 747, 777 si 787, Fortele Aeriene ale Federatiei Ruse pot alege doar un Il-96. Pur si simplu nu mai exista un alt aparat de zbor rusesc capabil sa-l transporte pe liderul de la Kremlin fara escala de la Moscova la Washington sau la Beijing, noteaza Sputnik. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro