Noua traditie a PSD: "executarea" fostilor premieri

Pe de alta parte, Victor Ponta il ataca aproape zilnic pe Liviu Dragnea, principalul mesaj fiind acela ca actualul presedinte al PSD a promovat doar persoane din fieful personal, adica judetul Teleorman, si ca nu asculta si de parerea celorlalti. Practic, cele trei functii pe care le aveau si departamentele PSD, atunci cand functionau", scria Nastase la inceputul saptamanii pe blogul sau, unde sublinia ca desi a fost convocat forul de conducere al PSD, Biroul Permanent National, Dragnea nu a aparut la sedinta.De altfel, Nastase i-a mustrat pe Dragnea si colegii sai din conducere si pentru dezinteresul pe care l-au afisat fata de pregatirea Centenarului Marii Uniri.

acum 31 luni (27 Jul 2017)

Cel mai mare partid din Parlament si formatiunea care asigura guvernarea, PSD, a aratat, in ultimii ani, ca puterea premierului din randul formatiunii e trecatoare. Odata cu inlocuirea acestuia de la carma guvernului, zilele ii sunt numarate, iar pana la excludere e un singur pas. In prezent, PSD si-a exclus ultimii trei premieri (Adrian Nastase, Victor Ponta si Sorin Grindeanu ), dar si un fost presedinte al partidului, cum este cazul lui Mircea Geoana. "Sub conducerea domnului Dragnea si la solicitarea lui, venit din Partidul Democrat, PSD inteleg ca isi exclude, in doua zile consecutive, cei doi premieri. "Eu sper ca Ponta si ceilalti sa ramana aproape de partid. Capacitatea unui lider e data de aducerea de oameni, nu de datul lor afara", a declarat Teodorovici. De aceea vedem ca presedintele se inconjoara de oameni fideli care nu ar putea sa-i faca probleme si sa emita pretentii pentru sefie", a declarat, pentru "Adevarul", sociologul Alfred Bulai, referitor la aceasta practica.

"PSD nu inseamna Liviu Dragnea"

Ponta, Grindeanu si Nastase au inceput in ultimele saptamani sa puna tunurile pe Liviu Dragnea si baronii sai apropiati. Din acest trio, cei mai vocali sunt Grindeanu si Ponta, adica oamenii care au pierdut confruntarea cu Dragnea odata cu trecerea motiunii. "PSD nu inseamna Liviu Dragnea", a fost mesajul transmis de Grindeanu imediat dupa ce Cabinetul sau era demis prin trecerea in Parlament a motiunii de cenzura. Ulterior, acesta a venit cu mai multe mesaje in care le cerea membrilor PSD sa nu mai fie atat de obedienti fata de Dragnea si ii avertiza pe cei din noul guvern ca in sase luni s-ar putea sa aiba soarta sa. Insa, desi e exclus din PSD, Grindeanu a reusit sa obtina o prima victorie in confruntarea cu Dragnea, dupa ce social-democratii banateni au refuzat sa fie condusi de Petre Andea, omul propus de centru, si l-au pastrat lider interimar pe Calin Dobra, un apropiat al fostului premier.Citeste intreg articolul pe adevarul.ro