Noua romani au fost retinuti pentru furturi de pesticide si seminte pe teritoriul Frantei. Prejudiciul este estimat la un milion de euro

Noua persoane au fost retinute intr-un dosar privind comiterea pe teritoriul Frantei a mai multor furturi de pesticide si seminte, prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala fiind de aproximativ un milion de euro. peste 5 tone de seminte de rapita in valoare de aproximativ 243.000 de euro, sustrase din localitatile Mons en Pevele si La Chapelle D´Armentieres, precum si 14.000 de rulmenti", arata documentele citate.

acum 32 luni (29 Nov 2017)

Noua persoane au fost retinute intr-un dosar privind comiterea pe teritoriul Frantei a mai multor furturi de pesticide si seminte, prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala fiind de aproximativ un milion de euro.

Potrivit unor comunicate transmise, miercuri, de DIICOT si de IGPR, Politia Romana si Jandarmeria Franceza, sub coordonarea procurorilor DIICOT—Structura Centrala, au organizat, marti, o actiune vizand destructurarea unei grupari infractionale de criminalitate itineranta, ai carei membri sunt cercetati pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, furt calificat si tainuire.

De asemenea, in cursul zilei de marti, in aceeasi cauza, au mai fost retinuti pe teritoriul Germaniei si Belgiei doi dintre membrii grupului.

"In fapt, s-a retinut ca in perioada iunie 2016 — iulie 2017, membrii grupului au savarsit 10 fapte de furt pe teritoriul Frantei, in regiunea Alsace, respectiv au sustras din depozitele unor societati comerciale, produse fitosanitare (pesticide si seminte), cauzand un prejudiciu total de aproximativ 1.000.000 de euro. (...) In cadrul activitatilor desfasurate, s-a identificat si recuperat, pe teritoriul Romaniei, cantitati insemnate de produse fitosanitare, in valoare de 258.580 de euro, sustrase din localitatile Obersaasheim si Saint Sauveur Marville; peste 5 tone de seminte de rapita in valoare de aproximativ 243.000 de euro, sustrase din localitatile Mons en Pevele si La Chapelle D´Armentieres, precum si 14.000 de rulmenti", arata documentele citate.

Activitatile au fost desfasurate cu sprijinul serviciilor de investigatii criminale din cadrul inspectoratelor de politie judetene Galati, Arad, Iasi si Suceava care au beneficiat de suportul Directiei Operatiuni Speciale, criminalistilor si al politistilor de la serviciile pentru actiuni speciale.

De asemenea, la activitatile desfasurate pe raza judetului Galati, au asistat trei jandarmi francezi din cadrul B... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro