Noua ordine conflictuala mondiala: incercuirea Europei

Noua ordine conflictuala mondiala: incercuirea Europei

> Ocazie cu care am aflat ca era una dintre cele care sunt folosite de diferitele servicii de informatii pentru realizarea unor proiectii specializate, cele care completeaza harta aceasta cu date specifice, corespunzand competentelor aferente: informatii generale, informatii militare, analize politice, contra-terorism, dezoltari posibile de interes pentru operatiunile speciale, rezumate si analize privind traficul de comunicatii generale si al caracteristicilor utilizatorilor frecventi de internet si eventuala deplasare a acestora in zonele de conflict, etc. Sugereaza o amenintare concreta, corect identificata si prezentata ca atare: in acest moment, Europa este incercuita de un semicerc al conflictelor deschise si, in asteptare, cu altele latente, apoi altele foarte aproape de a se inflama si, in fine, cu perspectiva unora noi, in zonele unde se vor disputa direct zonele de influenta.

acum 71 luni (21 Feb 2015)

>

Ocazie cu care am aflat ca era una dintre cele care sunt folosite de diferitele servicii de informatii pentru realizarea unor proiectii specializate, cele care completeaza harta aceasta cu date specifice, corespunzand competentelor aferente: informatii generale, informatii militare, analize politice, contra-terorism, dezoltari posibile de interes pentru operatiunile speciale, rezumate si analize privind traficul de comunicatii generale si al caracteristicilor utilizatorilor frecventi de internet si eventuala deplasare a acestora in zonele de conflict, etc.

Exista, apoi, unitatile specifice de sinteza a datelor, cele care realizeaza hartile urmatoare, cele ale arhitecturii spatiului de conflict, interesul fiind delimitarea cat mai corecta a prezentei si orientarii vectorilor dominanti ai conflictelor existente si imediat previzibile. Oferind decidentilor politici sugestii asupra dezvoltarilor estimate in cazul unor predictibile miscari ofensive sau defensive pe termen scurt, mediu si lung, dar si a efectelor acestora pe planul echilibrului geopolitic si al hartii ariilor de influenta. Sugereaza o amenintare concreta, corect identificata si prezentata ca atare: in acest moment, Europa este incercuita de un semicerc al conflictelor deschise si, in asteptare, cu altele latente, apoi altele foarte aproape de a se inflama si, in fine, cu perspectiva unora noi, in zonele unde se vor disputa direct zonele de influenta.

Si, daca va uitati bine, veti vedea noutatea absoluta a momentului: de data asta, vectorii majori de putere vizeaza direct (sau au potentialul de a o face) zona definita ca spatiu al Uniunii Europene si zona europeana a NATO. Vectorii de transport ai acestei amenintari sunt extrem de diferiti dar la fel de primejdiosi.

De secole, nu s-a mai intamplat ca pe acest arc sa se combine forta a doi vectori absolut si complet diferiti, unul statal si altul non-statal, dar cu doctrine politice si militare (dar si, vizibil... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro