Noua deviza a Partidului National Liberal: voteaza si contesta
Este vorba de un amendament la Legea bugetului, propus de PNL, si de Legea securitatii cibernetice, adoptata de Senat, inclusiv cu voturile liberalilor. Potrivit raportului votat de Parlament, amendamentul mentionat apartine intregii comisii de buget-finante, fara a fi precizat un autor, semn ca au fost centralizate propuneri de la mai multi parlamentari. Le-am explicat ca noi ca si deputati nu am putut sa ne pronuntam din cauza faptului ca procedura adoptarii tacite a fost aceea care a permis trecerea legii prin Camera Deputatilor si ca este un drept fundamental pe care il avem, si anume acela de a sesiza CC.
PNL a contestat la Curtea Constitutionala (CCR) doua reglementari la care au contribuit parlamentarii propriului partid. Este vorba de un amendament la Legea bugetului, propus de PNL, si de Legea securitatii cibernetice, adoptata de Senat, inclusiv cu voturile liberalilor.
PNL a contestat Legea bugetului de stat pe anul 2015 la Curtea Constitutionala, iar sesizarea va fi analizata intr-o sedinta programata pe 29 decembrie. In sesizarea liberalilor catre CCR, primul argument invocat vizeaza faptul ca proiectul Legii bugetului de stat trebuia inaintat de Guvern Parlamentului pana la 15 noiembrie, termen legal pe care Executivul nu l-a respectat.
"Ultimul aspect pe care noi l-am sesizat se refera la faptul ca noua formula inclusa in buget pentru echilibrarea bugetelor locale noi o consideram ca fiind adoptata neconstitutional", a explicat liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe. Ulterior, viceliderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a admis ca amendamentul pe care PNL il contesta la Curtea Constitutionala a fost initiat de opozitie si votat favorabil. "Se contesta din punct de vedere al modului in final in care a fost preluat de catre PSD, ca au mai facut modificari dupa ce noi am facut acele modificari", a replicat deputatul PNL. "Mi-e greu sa va spun pe dinafara in clipa de fata, ca nu am venit pregatit pentru asta, dar au facut modificari", a replicat Nicolaescu. Potrivit raportului votat de Parlament, amendamentul mentionat apartine intregii comisii de buget-finante, fara a fi precizat un autor, semn ca au fost centralizate propuneri de la mai multi parlamentari.
Ponta incearca sa sperie electoratul
Premierul Victor Ponta a reclamat faptul ca depunerea contestatiei ar putea avea ca efect amanarea intrarii in vigoare a bugetului si a unor masuri precum majorarea pensiilor si introducerea TVA de 9% la pachete turistice. Insa, fostul fostul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a explicat ca Legea finantelor publice 5... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro