Noua conducere a PNL, aleasa cel tarziu in iunie. Cine tinteste functia numarul unu in partid

Noua conducere a PNL, aleasa cel tarziu in iunie. Cine tinteste functia numarul unu in partid

In urma unei sedinte cu presedintii de organizatii judetene ai PNL, presedintele interimar Raluca Turcan a anuntat ca in urma consultarilor s-a stabilit ca alegerile sa fie facute incepand cu baza partidului pentru ca viitoarea conducere a partidului sa aiba legitimitate. De partea cealalta, in randul fostilor PDL-isti, pretentii pentru sefie partidului au fost emise de prim-vicepresedintele Catalin Predoiu, dar si de Raluca Turcan, cea care a preiczat duminica faptul ca detinerea functiei de presedinte interimar nu o impiedica sa candideze la viitorul Congres.

acum 44 luni (29 Jan 2017)

In urma unei sedinte cu presedintii de organizatii judetene ai PNL, presedintele interimar Raluca Turcan a anuntat ca in urma consultarilor s-a stabilit ca alegerile sa fie facute incepand cu baza partidului pentru ca viitoarea conducere a partidului sa aiba legitimitate. "Am ajuns la concluzia ca PNL trebuie sa intre in alegerile interne intr-un mod cat mai integrator, cat mai transparent si corect fata de toti membri de partid. Eu, impreuna cu secretarul general, voi propune Biroului Permanent National o varianta in care alegerile sa se desfasoare de jos in sus, de la nivelul fiecarei sectii de votare, urmand cu presedintii organizatiilor judetene si apoi cu cei care vor candida pentru conducerea nationala a PNL", a declarat presedintele interimar al PNL.

Totodata, Turcan a punctat ca decizia a fost luata "in mod unitar", cel mai tarziu in luna iunie urmand sa se desfasoare Congresul "Cred ca pe final de cel tarziu iunie PNL va avea o conducere legitima si sustinuta de cea mai mare parte a membrilor PNL", a declarat Turcan, afirmand ca nu au stabilit exact calendarul pentru Congres.

Decizia luata duminica de liberali este opusul la propunerea cu care venise un grup liberali apropiati de fostul copresedinte Vasile Blaga. Mai exact, tabara Blaga voia ca alegerile sa se desfasoare de sus in jos, cum se proceda in PDL: mai intai era ales presedintele partidului, apoi urmau alegerile in organizatiile locale. In timp ce primul e adeptul discutiilor usile inchise si nu a facut publica intentia sa, cel de-al doilea a anuntat inca din decembrie ca daca va fi achitat in procesul in care acuzat de folosirea functiei politice pentru foloase necuvenite va candida pentru presedintia PNL.

Un alt liberal vazut cu sanse de liderii PNL este Dan Motreanu, in prezent trimis in judecata de DNA pentru spalare de bani.

De partea cealalta, in randul fostilor PDL-isti, pretentii pentru sefi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro