Noua accidente de pe platourile de filmare care au devenit scene memorabile

Fie ca este vorba de o cascadorie complicata, de un actor care intra un pic prea mult in pielea personajului sau, intr-un caz particular, de o rochie surprinzator de periculoasa, nu exista o limita a riscurilor asociate cu turnarea unui film, scriu jurnalistii de la "Vanity Fair", care au intocmit o lista a celor mai grave accidente care s-au transformat in scene memorabile de film. Brad Pitt - "Se7en" (1995) Accidentul lui Brad Pitt de pe platourile de filmare ale thrillerului "Se7en" a fost atat de grav, incat regizorul s-a vazut nevoit sa-l introduca in scenariu. Nicole Kidman - "Moulin Rouge" (2001) Pentru a le explica celor care au criticat-o pentru modul in care a dansat in musicalul "Moulin Rouge", Nicole Kidman a declarat: "Mi-am rupt o coasta si cartilagiul genunchiului - mi-am rupt coasta inainte de a incepe filmarile, dar asta s-a intamplat pentru ca Ewan MacGregor (partenerul din film - n.red.) m-a scapat, apoi mi-am mai rupt-o inca o data doua saptamani mai tarziu.

acum 113 luni (20 Nov 2014)

Freddy Mercury canta "The show must go on/ Spectacolul trebuie sa continue", un lucru pe care actorii il respecta indiferent daca sufera accidente serioase, ba chiar unii dintre ei se folosesc de moment cu maiestrie.

Accidentele suferite pe platourile de filmare reprezinta o traditie la fel de veche precum arta de a face film. Fie ca este vorba de o cascadorie complicata, de un actor care intra un pic prea mult in pielea personajului sau, intr-un caz particular, de o rochie surprinzator de periculoasa, nu exista o limita a riscurilor asociate cu turnarea unui film, scriu jurnalistii de la "Vanity Fair", care au intocmit o lista a celor mai grave accidente care s-au transformat in scene memorabile de film.

Fred Astaire - "Follow the Fleet" (1936)

In musicalul din 1936 "Follow the Fleet", actorii Fred Astaire si Ginger Rogers danseaza pe melodia "Let's Face the Music and Dance", compusa de Irving Berlin, intr-o scena de trei minute. Dupa alte 20 de duble, echipa a decis ca prima filmare, cea in care actorul se accidentase, a fost cea mai buna.

Channing Tatum - "Foxcatcher" (2014)

In mult asteptata drama "Foxcatcher", care va avea premiera in Romania in luna martie a anului viitor, personajul interpretat de Channing Tatum are o cadere nervoasa in camera unui hotel. In ciuda atentionarii regizorului si a plasticului pus pe oglinda, ca masura de protectie, Tatum a distrus oglinda, zidul din spatele oglinzii si chiar propriul cap. "A lovit oglinda cu capul de trei ori si a spulberat-o. A izbit cu capul oglinda, cadrul din spatele ei si peretele de care era prinsa, lasand o gaura de doi centimetri adancime. Chiar s-a taiat si ii veti vedea sangele in acea scena", a povestit regizorul Bennett Miller, citat de "Vanity Fair".

Viggo Mortensen - "Lord of the Rings: The Two Towers/ Stapanul inelelor: cele doua turnuri" (2002)

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro