Nou studiu despre orgasmul feminin: exista o varietate remarcabila de moduri in care femeile pot atinge climaxul

Nou studiu despre orgasmul feminin: exista o varietate remarcabila de moduri in care femeile pot atinge climaxul

Intensitatea si durata orgasmului feminin depind insa de experienta sexuala, precum si de cat de bine isi cunoaste femeia propriul corp, indiciile care prezic orgasmul, miscarile care condus spre climax si modurile in care este excitata.

acum 69 luni (3 Nov 2016)

Una dintre cele mai aprinse dezbateri legate de orgasmul feminin se concentreaza pe cele doua feluri in care poate fi atins: penetrare si stimulare clitoridiana. O cercetare a expertilor de la Universitatea Concordia releva insa faptul ca femeile dispun de un potential mult mai mare de a experimenta orgasmul. Acest lucru insa se schimba pe parcurusul anilor, deoarece femeile experimenteaza diverse tipuri de orgasm provenite de la diferite tipuri de senzatii, in contexte diferite si cu parteneri diferiti", sustin specialistii.

Cecetarea subliniaza insa ca distinctia dintre diferitele orgasme nu se refera la senzatiile date de stimularea clitorisului sau a vaginului, ci la ceea ce intelege o femeie ca inseamna orgasmul. Intensitatea si durata orgasmului feminin depind insa de experienta sexuala, precum si de cat de bine isi cunoaste femeia propriul corp, indiciile care prezic orgasmul, miscarile care condus spre climax si modurile in care este excitata.

"Orgasmul nu trebuie sa vina doar dintr-o singura sursa sau de la toate si nu trebuie sa fie la fel pentru toate femeile. Spre deosebire de barbati, femeile au o varietate remarcabila de experiente orgasmice, care evolueaza de-a lungul vietii. Harata erotica a unei femei nu este gravata in piatra, ci mai degraba este un proces continuu de experiente, descoperiri si constructii", concluzioneaza studiul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro