Nou scandal in Sanatate. Medic ATI de la Spitalul Pantelimon: "Medicatia nu ar ajunge. Hai sa dam, totusi, la aia tineri si la aia cu sanse"

Nou scandal in Sanatate. Medic ATI de la Spitalul Pantelimon: 

"Medicatia pe care o putem lua pentru AP-ATI, in primul rand nu ar ajunge pentru cei 24 de pacienti. "Inseamna ca exista obiceiul ca unele asistente, la indicatia conducerii ATI de la noi, sa bifeze ca au administrat Colistin, de exemplu.

acum 82 luni (2 Jun 2016)

"Medicatia pe care o putem lua pentru AP-ATI, in primul rand nu ar ajunge pentru cei 24 de pacienti. Eu am propus o chestie care mi s-a parut de bun-simt: hai sa dam, totusi, la aia tineri si la aia cu sanse. Daca pe 20 ale lunii nu mai avem medicatie pentru aia care merita, nu ne mai intereseaza, ca atata este bugetul", se arata in inregistrarea publicata de tolo.ro. Medicul care a facut inregistrarea insa a precizat ca in urma unui control au fost gasit un surplus de medicamente. "Inseamna ca exista obiceiul ca unele asistente, la indicatia conducerii ATI de la noi, sa bifeze ca au administrat Colistin, de exemplu. Colegii au gasit in dulap de doua ori mai multe flacoane de Colistin, un antibiotic foarte puternic, decat figurau in evidenta din calculator. In urma informatiilor aparute in presa, la nivelul Spitalului Pantelimon a fost constituita o comisie de control. "In momentul de fata, comitetul director s-a autosesizat, s-a dispus crearea unei comisii de anchete care va analiza intreaga situatie creata. Pe parcursul anchetei, medicul - sef al ATI si asistenta sefa au fost suspendate din functie", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Pantelimon, Fiorela Mitoriu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro