Nou report in campania nationala "Cumintenia Pamantului": 35.630 de euro au fost stransi in decurs de 12 zile

Nou report in campania nationala

Pana pe 8 iulie, opera lui Constantin Brancusi va putea fi vizitata, in regim gratuit, de luni pana vineri, de la 10.00 la 18.00, iar dupa aceatsa data, doar pe baza de programare, la Muzeul Bancii Nationale, unde va sta pana cand va fi mutata la Muzeul National de Arta a Romaniei. Deschiderea procedurii de selectie si colectare de fonduri pentru "Cumintenia Pamantului" Ministerul Culturii anunta deschiderea procedurii de selectie a persoanelor juridice cu sau fara scop lucrativ care doresc sa incheie contracte cu acesta, in vederea sprijinirii colectarii de fonduri pentru achizitionarea operei de arta "Cumintenia Pamantului" de Constantin Brancusi.

acum 73 luni (1 Jul 2016)

Pana pe 8 iulie, opera lui Constantin Brancusi va putea fi vizitata, in regim gratuit, de luni pana vineri, de la 10.00 la 18.00, iar dupa aceatsa data, doar pe baza de programare, la Muzeul Bancii Nationale, unde va sta pana cand va fi mutata la Muzeul National de Arta a Romaniei. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul Romaniei va plati 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscriptie publica nationala.

Este necesara strangerea sumei de 6 milioane de euro pana pe data de 30 septembrie 2016, pentru a completa cele 5 milioane de euro alocate deja de Guvernul Romaniei.

In situatia in care, la data de 31 octombrie 2016, statul roman nu dobandeste dreptul de proprietate liber de orice sarcini asupra sculpturii "Cumintenia Pamantului", sumele colectate vor fi restituite donatorilor.

Deschiderea procedurii de selectie si colectare de fonduri pentru "Cumintenia Pamantului"

Ministerul Culturii anunta deschiderea procedurii de selectie a persoanelor juridice cu sau fara scop lucrativ care doresc sa incheie contracte cu acesta, in vederea sprijinirii colectarii de fonduri pentru achizitionarea operei de arta "Cumintenia Pamantului" de Constantin Brancusi.

Procedura de selectie initiata de Ministerul Culturii in luna iunie reprezinta un punct important in cadrul campaniei de subscriptie nationala, iar la aceasta sunt invitate sa participe persoanele juridice cu sau fara scop lucrativ interesate de valorizarea operei lui Constantin Brancusi. Toate operatiunile de incasare a donatiilor si virarea acestora catre contul deschis de Ministerul Culturii la Trezorerie urmand sa se dezvolte prin intermediul acestora.

Pot participa la selectie persoanele juridice cu scop lucrativ care functioneaza de cel putin 3 ani, nu se afla in procedura de reorganizare, insolventa sau faliment si au un numar de minimum 10 persoane angajate si persoanele jur... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro