Nou protest vestimentar la gala premiilor BAFTA 2018. Cum se vor imbraca actritele in sprijinul miscarii "Time'sUp"

Nou protest vestimentar la gala premiilor BAFTA 2018. Cum se vor imbraca actritele in sprijinul miscarii

O scrisoare care a circulat in industria britanica de film si televiziune i-a invitat pe cei care vor participa la eveniment sa se alature acestei cauze, dupa demonstratia similara de la gala Globurilor de Aur din acest an, scrie News.ro. Astfel, covorul rosu al galei Globurile de Aur 2018 a fost dominat de celebritati care au purtat tinute negre, in semn de protest fata de abuzurile sexuale si inegalitatea de gen de la Hollywood.

acum 73 luni (2 Feb 2018)

O scrisoare care a circulat in industria britanica de film si televiziune i-a invitat pe cei care vor participa la eveniment sa se alature acestei cauze, dupa demonstratia similara de la gala Globurilor de Aur din acest an, scrie News.ro. Astfel, covorul rosu al galei Globurile de Aur 2018 a fost dominat de celebritati care au purtat tinute negre, in semn de protest fata de abuzurile sexuale si inegalitatea de gen de la Hollywood. De altfel, si gala premiilor Grammy de anul acesta a fost marcata de miscarea "Time's Up", vedetele purtand cate un trandafir alb in semn de solidaritate. Gala premiilor decernate de Academia de arta cinematografica si televiziune britanica (BAFTA) va avea loc la Royal Albert Hall din Londra, pe 18 februarie, iar solicitarea a fost acceptata deja de vedete britanice care vor participa la gala, dar si de alte personalitati din industrie.

De asemenea, scrisoarea a invitat barbatii care vor participa la eveniment si care vor sa isi demonstreze sprijinul pentru miscarea "Time's Up" sa poarte ace de cravata si/sau butoniere speciale. "Peste o jumatate din totalul femeilor si aproape doua treimi din totalul femeilor din Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, s-au confruntat cu hartuirea sexuala la locul de munca", au aratat organizatorii. "Speram ca aceia dintre noi privilegiati sa aiba o platforma sa o foloseasca pentru a creste gradul de constientizare a acestor experiente pe care le au femeile dincolo de industria noastra, care sunt reduse la tacere si marginalizate", au adaugat acestia. Dupa ce actorul Stephen Fry a anuntat ca, dupa 12 ani, nu va mai fi gazda ceremoniei BAFTA, gala de anul acesta va fi prezentata de actrita britanica Joanna Lumney, cunoscuta pentru rolurile din productii ca "Absolutely Fabulous"" si "The Wolf of Wall Street". Citeste si: Castigatori Globurile de Aur 2018: care sunt cei mai buni actori si cele mai bune productii cinematografice si TV Oprah Winfre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro