Nou dosar penal pe numele senatorului PSD Dan Sova. Prejudiciul, peste un milion de EURO

Dan Sova este urmarit penal de DNA intr-un nou dosar pentru doua fapte de complicitate la abuz in serviciu prin care a obtinut nelegal contracte de consultanta juridica la CET Govora, prejudiciul fiind de peste un milion de euro. In acest dosar, Sova ar fi pretins si primit mita totala de 100.000 de euro in perioada octombrie 2011-iulie 2014, de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna.

acum 62 luni (25 Nov 2015)

Dan Sova este urmarit penal de DNA intr-un nou dosar pentru doua fapte de complicitate la abuz in serviciu prin care a obtinut nelegal contracte de consultanta juridica la CET Govora, prejudiciul fiind de peste un milion de euro.

In acest ultim dosar al lui Sova mai sunt urmariti penal directorul general al CET Govora, Mihai Balan, si directorul economic Constantin Lepadat, ambii fiind acuzati de doua fapte de abuz in serviciu. Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2006-2008, Dan Sova i-a determinat pe Mihai Balan, director general, si pe Constantin Lepadat, director economic in cadrul SC CET Govora, sa incheie doua contracte de asistenta juridica in termenii impusi de senatorul PSD, cu incalcarea atributiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale privind achizitiile publice.

Concret, in datele de 01.03.2006 si 19.03.2008, SC CET Govora a incheiat cu Societatea Civila de Avocati "Sova si Asociatii" doua contracte distincte de asistenta juridica. Contractele aveau ca obiect asistenta juridica/consultare/reprezentare a intereselor CET Govora contra plata unor onorarii de succes in valoare de 667.409,20 euro, respectiv de 1.822.928,24 lei.

Cele doua contracte distincte au fost incheiate in conditiile in care SC CET Govora avea deja un contract-cadru de asistenta juridica valabil, avand acelasi obiect, incheiat tot cu Societatea Civila de Avocati "Sova si Asociatii, sustin procurorii DNA.

Prin aceste contracte a fost cauzat un prejudiciu la SC CET Govora SA in valoare de 667.409,20 euro si 1.822.928,24 lei, iar Societatea Civila de Avocati "Sova si Asociatii" a primit un folos injust in aceleasi sume. Este dosarul in care DNA a cerut de curand Senatului incuviintarea arestarii preventive deoarece Dan Sova a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

In acest dosar, Sova ar fi pretins si primit mita totala de 100.000 de euro in perioada octombrie 2011-i... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro