NOU CAZ REVOLTATOR. Gravida in stare grava, medicii de la Ambulanta au REFUZAT sa o preia

NOU CAZ REVOLTATOR. Gravida in stare grava, medicii de la Ambulanta au REFUZAT sa o preia

Potrivit informatiilor oferite de reprezentantii spitalului, de vina pentru intarzierea de doua ore ar fi fost o doctorita de la Serviciul Judetean de Ambulanta Gorj care ar fi refuzat sa preia cazul, sustinand ca ii este teama sa plece cu o gravida in travaliu.

acum 93 luni (25 Sep 2014)

Potrivit informatiilor oferite de reprezentantii spitalului, de vina pentru intarzierea de doua ore ar fi fost o doctorita de la Serviciul Judetean de Ambulanta Gorj care ar fi refuzat sa preia cazul, sustinand ca ii este teama sa plece cu o gravida in travaliu. In replica, managerul SJA, Marinica Niculescu, sustine ca s-a intervenit ceva mai tarziu pentru ca medicul Ditescu nu ar fi oferit informatiile necesare pentru a obtine avizul de transport al gravidei.

Lipsa de coordonare la Ambulanta

Este al doilea caz in acest an cand ambulanta nu intervine la timp intr-un caz de urgenta majora. In luna iunie a acestui an, dezorganizarea a facut ca o singura ambulanta sa intervina la un accident rutier grav petrecut la Campu Mare. Femeia a ajuns la Spitalul din Bumbesti-Jiu cu sangerari, iar dupa ce a fost stabilizata, s-a solicitat o salvare, insa aceasta a ajuns extrem de tarziu.

"Medicul a motivat ca nu stie adresa spitalului"

Printre balbe si scuze, medicii de la ambulanta au reusit in cele din urma sa trimita o masina care sa o transporte pe pacienta la spital. "A avut o pierdere de sange, iar apoi am plecat cu ea la doctorul Ditescu, sa o consulte. Ambulanta a fost solicitata de la 7:10 si a ajuns in Bumbesti-Jiu abia la 9:10, pentru ca cei de la ambulanta au refuzat sa preia cazul. Medicul de la 112 a motivat ca nu stie adresa spitalului din Craiova, in prima faza, probabil ii era frica sa mearga pentru ca sunt trei vieti.

Transfer necesar

Initial, s-a decis ca gravida sa fie transportata la Targu-Jiu, insa nici acest lucru nu a fost posibil. "O pacienta s-a prezentat la spitalul nostru si s-a decis ca este necesar transferul acestuia la Craiova. S-a incercat initial la Targu-Jiu, dar ni s-a spus ca nu exista Terapie Intensiva pentru nou-nascuti si atunci singura posibilitate era Craiova. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro