Norvegia reformeaza sistemul de protectie a copilului

A fost una dintre cele mai grele, mai complicate acţiuni de politică externă pe care le-am făcut, vreau insă să marchez faptul că a fost o deschidere a autorităţilor norvegiene la care nu m-am aşteptat (...) Suntem convinşi in ceea ce priveşte corectitudinea acestei cauze şi eu cred că autorităţile norvegiene cu care am avut un dialog extrem de corect şi de deschis au inţeles că această solidaritate a societăţii romaneşti va merge va departe şi se va adanci, şi vor fi mai departe şi vor fi in continuare şi proteste de stradă şi demersuri pe langă parlamente naţionale şi mecanisme europene care se pun in funcţie pentru că aproape toţi membrii familiei Bodnariu (n.r.

acum 99 luni (23 Jan 2016)

Senatorul Titus Corlăţean a afirmat, după vizita delegaţiei parlamentare romane in Norvegia, că in această ţară a fost demarat un proces de reformă legislativă şi instituţională in privinţa protecţiei copilului. (...) Ni s-a confirmat că s-a demarat un proces de reformă a acestei instituţii despre care pană alaltăieri ni se spunea că este o instituţie impecabilă. O reformă şi legislativă şi instituţională.

La randul său, senatorul Marian Vasiliev a spus că deja s-a constituit o comisie care să lucreze la schimbarea legii protecţiei copilului in Norvegia şi 'mai mult decat atat, se gandesc să infiinţeze un tribunal al familiei, care să inlocuiască, ca şi decizie, o instituţie judecătorească şi să inlocuiască deciziile aproape finale ale Barnevernet'.

Corlăţean a precizat că delegaţia parlamentară le-a prezentat autorităţilor norvegiene o listă cu "măsuri disproporţionate şi elemente de conduită abuzivă din partea Barnevernet şi chestiuni de viciere a unor proceduri". A fost una dintre cele mai grele, mai complicate acţiuni de politică externă pe care le-am făcut, vreau insă să marchez faptul că a fost o deschidere a autorităţilor norvegiene la care nu m-am aşteptat (...) Suntem convinşi in ceea ce priveşte corectitudinea acestei cauze şi eu cred că autorităţile norvegiene cu care am avut un dialog extrem de corect şi de deschis au inţeles că această solidaritate a societăţii romaneşti va merge va departe şi se va adanci, şi vor fi mai departe şi vor fi in continuare şi proteste de stradă şi demersuri pe langă parlamente naţionale şi mecanisme europene care se pun in funcţie pentru că aproape toţi membrii familiei Bodnariu (n.r. mai puţin Ruth - mama) sunt cetăţeni ai UE şi Norvegia trebuie să ţină cont şi de acest aspect", a adăugat Corlăţean.

In perioada 20-22 ianuarie, o delegaţie a Camerei Deputaţilor, condusă de vicepreşedintele ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro