Norina Forna, in lupta pentru sefia UMF Iasi. Femeia care a provocat arestarea prefectului de Iasi il are contracandidat principal pe chirurgul Viorel Scripcariu

Norina Forna, in lupta pentru sefia UMF Iasi. Femeia care a provocat arestarea prefectului de Iasi il are contracandidat principal pe chirurgul Viorel Scripcariu

Cadrele universitare trebuie sa aleaga intre profesorii Mihai Chirita, de la Facultatea de Bioinginerie de la UMF, Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara, Stefan Georgescu, actualul ordonator de credite de la UMF, Luminita Iancu, seful disciplinei de Microbiologie, Radu Iliescu, prorectorul responsabil cu strategia universitara, Dragos Pieptu, fostul rector interimar, si Viorel Scripcariu, de la Facultatea de Medicina Generala.

acum 56 luni (22 Jan 2016)

Universitatea de medicina zguduita numai anul trecut de patru scandaluri, soldate cu tot atatea dosare la DNA, va avea un nou rector.

Cadrele universitare trebuie sa aleaga intre profesorii Mihai Chirita, de la Facultatea de Bioinginerie de la UMF, Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara, Stefan Georgescu, actualul ordonator de credite de la UMF, Luminita Iancu, seful disciplinei de Microbiologie, Radu Iliescu, prorectorul responsabil cu strategia universitara, Dragos Pieptu, fostul rector interimar, si Viorel Scripcariu, de la Facultatea de Medicina Generala. In timp ce primul candidat si-a exprimat intentia de a candida din partea Facultatii de Medicina Dentara inca de anul trecut, cel de-al doilea medic intrat in cursa pentru rector a fost "solutia-surpriza" gasita de simpatizantii conducerii Astarastoae in interiorul Facultatii de Medicina Generala.

Viorel Scripcariu, chirurg renumit din cadrul Institutului Regional de Oncologie, s-a inscris pentru conducerea UMF dupa ce decanul Facultatii de Medicina Generala, profesorul Doina Azoicai, nu a candidat din cauza dosarului penal in care este judecata.

Daca candidatul Facultatii de Medicina Generala este un medic care nu a fost implicat in niciun dosar de coruptie, numele decanului Facultatii de Medicina Dentara, Norina Forna, a aparut in dosarul "Mita la prefect", in calitate de denuntator.

In dosarul mentionat, fostul prefect al judetului Iasi, Radu Prisacaru, a fost condamnat de luare de mita. Alaturi de sotul ei, Norina Forna a depus un denunt la DNA in care a acuzat ca i s-ar fi cerut mita in vederea retrocedarii unei suprafete mari de teren.

Declaratiile Norinei Forna au fost esentiale in cursul procesului, la finele caruia, pe langa Prisacaru, au mai fost condamnati un avocat din Iasi, Toni Baltag, seful Agentiei Domeniilor Statului, Flavius Ionita, dar si omul de afaceri Cristian Maf... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro