Noii comisari isi vor afla domeniile zilele acestea

Noii comisari isi vor afla domeniile zilele acestea

In etapa urmatoare, Parlamentul European aproba colegiul comisarilor, inclusiv pe presedintele CE si pe Inaltul Reprezentant pentru afaceri externe si politica de securitate, dupa ce acestia vor fi audiati in comisiile parlamentare.

acum 73 luni (8 Sep 2014)

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis prim-ministrului italian, Matteo Renzi, in calitatea sa de presedinte al Consiliului Uniunii Europene, lista comisarilor desemnati. Juncker va anunta, cel mai devreme la mijlocul acestei saptamani, distribuirea portofoliilor si cum preconizeaza sa organizeze activitatea CE.

In etapa urmatoare, Parlamentul European aproba colegiul comisarilor, inclusiv pe presedintele CE si pe Inaltul Reprezentant pentru afaceri externe si politica de securitate, dupa ce acestia vor fi audiati in comisiile parlamentare. Romania a propus-o pentru postul de comisar european pe Corina Cretu.

Intr-un interviu acordat TVR, ministrul de Externe Titus Corlatean a sustinut ca europarlamentarul Corina Cretu va obtine un portofoliu important in Comisia Europeana (CE). "Eu am incredintarea ca saptamana aceasta, probabil in ziua de miercuri, cand presedintele Comisiei Europene va face anunturile privind toate statele membre, Romania va avea confirmat un portofoliu cu greutate", a explicat Titus Corlatean. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro