Noi tensiuni in Guvern. Dragnea si Tariceanu forteaza schimbarea unor ministri. Grindeanu se opune

Noi tensiuni in Guvern. Dragnea si Tariceanu forteaza schimbarea unor ministri. Grindeanu se opune

"Am avut si eu propriile mele semne de intrebare, de exemplu in momentul in care Legea salarizarii unitare, care era un punct esential al programului de guvernare comun, in loc sa fie promovata de Guvern, a trebuit sa o asumam noi, la nivelul Parlamentului ca initiativa parlamentara. Pentru a reduce termenele si va rog sa va uitati la conferinta de presa pe care am tinut-o la Sinaia si asta a fost motivatia pentru care s-a mers pe aceasta cale, cea a unei initiative legislative asumata de coalitie, adica de toti parlamentarii PSD- ALDE si nu numai".

acum 78 luni (26 May 2017)

Surse din PSD au delcarat pentru "Adevarul" ca relatia dintre Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu este pe zi ce trece tot mai tensionata. Ambilor li se reproseaza, pe scurt, "atitudinea tehnocrata".Sursele citate sustin ca Liviu Dragnea l-a tras de partea sa si pe Calin Popescu Tariceanu, desi, in ultima vreme, au existat unele dispute intre cei doi lideri politici. "Am avut si eu propriile mele semne de intrebare, de exemplu in momentul in care Legea salarizarii unitare, care era un punct esential al programului de guvernare comun, in loc sa fie promovata de Guvern, a trebuit sa o asumam noi, la nivelul Parlamentului ca initiativa parlamentara. Sigur ca din punct de vedere procedural, politic se poate si asa ceva, dar e normal ca angajamentele luate prin programul de guuvernare sa fie promovate de Guvern", a afirmat presedintele Senatului. Decizia politica de a merge pe aceasta cale a fost luata in urma cu o luna si ceva la Comitetul Executiv al PSD de la Sinaia si urmare a unei sedinte ALDE - asta ca sa clarificam problema legata de Legea salarizarii. Pentru a reduce termenele si va rog sa va uitati la conferinta de presa pe care am tinut-o la Sinaia si asta a fost motivatia pentru care s-a mers pe aceasta cale, cea a unei initiative legislative asumata de coalitie, adica de toti parlamentarii PSD- ALDE si nu numai".

Dupa acest schimb de replici, Calin Popescu Tariceanu le-a cerut ministrilor ALDE sa prezinte un raport despre relatia pe care o au cu premierul. Potrivit unor surse politice, in afara de Tudorel Toader, restul ministrilor ALDE i-au transmis lui Tariceanu ca nu comunica foarte bine cu Grindeanu, ba chiar ca se simt neglijati. Numai Tudorel Toader are o relatie buna cu premierul Grindeanu, care considera ca minsitrul Justitiei isi face treaba echilibrat, fara a fi influentat de mesajele trimise de Dragnea sau Tariceanu.

Cat despre schimbarile anuntate de Liviu Drganea in Guvern, premierul i-a trans... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro